Balance Breathing

Steeds meer mensen verlangen naar onthaasten, rust en gewoon blij zijn. In die zoektocht is goed ademen de sleutel.


Waarom investeren in je eigen ademhaling?

Je adem is een synoniem voor levensenergie. Wanneer levensenergie stroomt zijn mensen het dichtst bij zichzelf en worden liefde en alle kwaliteiten zichtbaar. BB betekent een keuze om te gaan leven in plaats van te overleven. BB zorgt voor een krachtige, zelfbewuste uitstraling, balans in het heden en acceptatie van het verleden. Lees meer over investeren in je eigen ademhaling ... 

De belangrijkste uitgangspunten.

Goed ademen betekent meer energie en meer vreugde en een betere gezondheid. We hebben onbewust geleerd onze ademhaling, levensenergie te beperken. Denk maar aan hoe mensen omgaan met verdriet, boosheid, teleurstelling etc. Je kunt zien dat mensen door de wijze van ademen belemmerende emoties onderdrukken en er controle over proberen te houden. Daarmee wordt de energie ook vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van levensenergie. Zonder een goede, diepe en verbonden ademhaling krijg je niet meer energie al zou je het wel willen. Lees meer over de belangrijkste uitgangspunten ...

De historie van de Academy for Balance Breathing.
Mijn eerste kennismaking met de verbonden ademhaling had tot gevolg dat ik facilitator en trainer wilde worden. De ademhalingsoefening had namelijk als resultaat dat ik diepe onbewuste emoties van verdriet voelde en leerde er doorheen te ademen.  Het meest fascinerende vond ik daarbij dat mijn hoofd dus mijn gedachten werden uitgeschakeld. Mijn gedachten die vaak een rol speelden in mijn verlangen om te groeien en die ervoor zorgden dat ik teveel in mijn hoofd zat, met als gevolg dat ik niet goed bij de echt dieper liggende emoties kon komen. 
Lees meer over historie ...

Wat zijn de mogelijkheden bij de Academy for Balance Breathing Limburg?
- Klik op Workshops 

Wat zijn de mogelijkheden bij de Academy for Balance Breathing Nederland?
- Klik op Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach 
- Klik op Opleiding tot Balance Breathing workshop trainer 


Het BB begeleidingsteam

Je wordt begeleid door 2 gepassioneerde trainers; v.l.n.r. Manon Vollers en Paul Lenferink.

Mijn naam is Manon Vollers.

Toen Paul mij vertelde dat hij aan mijn ademhaling kon zien hoe ik in het leven stond was ik heel verbaasd, het klopte precies. Nieuwsgierig als ik ben heb ik een ademsessie gedaan en ik was helemaal verkocht. Toen de mogelijkheid bestond om de ademcoachopleiding I en II te volgen bij de Academy for Balance Breathing op de prachtige locatie Banyan Centre heb ik mij gelijk aangemeld. Het heeft mij geholpen om in mijn eigen kracht te gaan staan door de onderdrukte emoties te helen. Waar ik daarnaast ook heel dankbaar voor ben is het feit dat BB mij terug in contact heeft gebracht met mijn spirituele gaven waar ik als medium nu uiting aan mag geven. 
Ik vind het heel mooi en dankbaar dat ik met mijn BB ademtechnieken en inzichten mensen op weg kan helpen naar contact met zichzelf en hun eigen verlangens vanuit hun hart.


Vervolg belangrijkste uitgangspunten.

Het is de missie van Balance Breathing om mensen te laten ervaren wat de magische werking van hun eigen ademhaling is. Die magische werking is gekoppeld aan de missie van BB, namelijk op weg naar een wereld waarin mensen leven met meer energie, vitaliteit, een betere gezondheid, stressreductie, emotionele balans, balans tussen denken en voelen, gaan staan voor jezelf, meer levensvreugde en heling van ervaringen uit het verleden.
De methodiek Balance Breathing is vooral uniek door de integratie van professionele coaching principes, lichaamswerk, energiewerk en de verbonden ademhalingstechniek, en heeft daarmee een enorme impact op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

De BB-ademhaling is gericht op het vrijmaken en benutten van het aanwezige ademhalingspotentieel, en het laten stromen van je eigen levensenergie. 

Vervolg waarom investeren in je eigen ademhaling

Elke cel in ons lichaam heeft zuurstof nodig en BB heeft daarom een sterk vitaliserende werking. Alleen al vanwege dit effect is BB voor iedereen van belang. We leren onbewust om met onze ademhaling onze emoties onder controle te houden. Deze zit als energie vast in ons lijf. Deze stress moeten we ontladen. De BB-ademhaling is gericht op het vrijmaken en benutten van het aanwezige ademhalingspotentieel, en het laten stromen van je eigen levensenergie. 

Goed ademen betekent meer energie en meer vreugde en een betere gezondheid. We hebben onbewust geleerd onze ademhaling, levensenergie te beperken. Denk maar aan hoe mensen omgaan met verdriet, boosheid, teleurstelling etc. Je kunt zien dat mensen door de wijze van ademen belemmerende emoties onderdrukken en er controle over proberen te houden. Daarmee wordt de energie ook vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van levensenergie. Zonder een goede, diepe en verbonden ademhaling krijg je niet meer energie al zou je het wel willen.

Vervolg historie van de Academy for Balance Breathing

De verbonden ademhaling bleek de sleutel tot een dieper contact met mezelf, mijn emoties maar ook mijn hart en mijn spiritueel bewustzijn. Ik ben meteen opleidingen gaan doen in Zwitserland en Amerika en heb uiteindelijk gekozen om seminars te gaan geven een coaches en trainers op te leiden. Ik heb internationaal gewerkt en ademhalingscoaches en trainers opgeleid in de Verenigde staten, Italië, Zwitserland, Mexico en Nederland.

Balance Breathing is in 2004 door mij ontwikkeld omdat ik als internationaal opgeleide Ademtrainer mijn eigen inzichten die ik als trainer, coach en student had opgedaan wilde integreren in een nieuwe methodiek en daaruit voortvloeiende opleidingsprogramma voor coaches en trainers. Veel honderden mensen hebben Balance Breathing adem workshops gedaan en ook zijn er meer dan honderd ademcoaches in Nederland opgeleid in deze methode. 
Ik zie veel mensen die in meer of mindere mate  last hebben van de hoge verwachtingen en verantwoordelijkheden en verplichtingen, en die alles goed willen doen. Burn-out, onzekerheid, angst en gebrek aan energie of levensvreugde als gevolg. Steeds meer mensen verlangen naar onthaasten, rust en gewoon blij zijn. In die zoektocht is goed ademen de sleutel. 

- DBalance Breathing-workshops

De Balance Breathing workshops staan in het teken van het openmaken van het ademhalingssysteem (wist je dat we gemiddeld maar 30% van ons ademhalingspotentieel benutten?), het activeren van de verbonden ademhaling en het ademen op persoonlijke doelen en verlangens.

Het programma van de eerstvolgende workshop op 30 november 2019 gaat over ademen en leven met hart en ziel, met als thema: "Het hart spreekt jouw waarheid, het liegt nooit!"

In deze ademworkshop staat de verbinding met je hart centraal. In de wereld waarin wij leven is 'het denken' steeds belangrijker geworden. Wij zijn gericht op informatie, begrijpen, meten en zeker weten. De robotisering van de mensheid heeft zijn intrede gedaan. Het brein controleert de wereld en vaak gebeurt dit vanuit angst. Maar het unieke van mens-zijn is gelegen in voelen, de taal van ons hart, liefde, en vooral om te leren te houden van onszelf, van anderen en van onze aarde.

De workshop bestaat uit 2 sessies:

 1. Openen van het hart (blokkades opruimen)
 2. Communicatie met het hart.

In de sessies word je begeleid door de trainers en mentoren.

Kosten: € 125,00 inclusief uitgebreide lunch, luxe koffie, thee en fris. 

Locatie: Gemeenschapshuis Born, Prinsbisdomstraat 5, 6121 JE  Born, zie ook: Gemeenschapshuis te Born, voldoende parkeerruimte, gratis parkeren, 3 minuten van de autosnelweg naar Maastricht, Heerlen of Eindhoven, Maaseik (B).


- Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach

   A. Opleiding Balance Breathing ademcoach – Niveau 1

Driedaagse gecertificeerde opleiding.

In deze driedaagse module wordt de deelnemer opgeleid tot een Balance Breathing (BB) ademcoach. De BB-ademcoach is na deze opleiding in staat om het ademhalingssysteem van de cliënt te openen en d.m.v. de BB-ademtechnieken negatieve en belemmerende emoties af te laten vloeien. De coach is in staat om de ademhalingstechnieken door te geven zodat de cliënt de eigen ademhaling als zelfhulpinstrument in kan zetten. 

Zie voor meer info: Opleiding Balance Breathing ademcoach niveau I

   B. Opleiding Balance Breathing ademcoach – Niveau 2

Driedaagse gecertificeerde opleiding.

Dit is het vervolg op de opleiding Balance Breathing niveau 1. Bij niveau 1 heb je geleerd om het ademhalingssysteem te openen en vervolgens de client door de emoties heen te laten ademen. Tijdens niveau 2 gaan we een verdieping aanbrengen en leer je om emotionele en mentale blokkades te herkennen en te helen. Emoties worden in het lichaam op specifieke plekken opgeslagen, deze activeer je door de BB-ademhaling en vindt heling plaats op celniveau. Je maakt kennis met de emotionele en spirituele anatomie van het lichaam.

Zie voor meer info: Opleiding Balance Breathing ademcoach niveau II

Samenwerking met Banyan Centre te Voorst

Alle Balance Breathing  ademcoach opleidingen worden gegeven in het Banyan Centre.

De eigenaren van Thermen Bussloo in Voorst, Hans en Ineke Dolman, wilden de zorg voor het lichaam combineren met aandacht voor persoonlijke groei. Met de oprichting van het Banyan Centre in 2013 hebben zij een comfortabele plek gecreëerd waar de deelnemer voelt dat hij / zij in goede handen is. We zijn dan ook heel blij met het feit dat we in deze prachtige inspirerende locatie de BB-ademcoachopleidingen mogen geven. Banyan Centre 

Balance Breathing workshop trainer

Tijdens een 3-daagse training leer je hoe je zelf workshops kan en mag organiseren met diverse thema's als doel.

Het bijzondere van deze opleiding is het gegeven dat je na 3 dagen niet alleen een structuur hebt hoe je een training voorbereid en daarmee aansluit bij de diverse leerstijlen / leerbehoeften van deelnemers, maar ook de zekerheid hebt dat je het aangereikte meteen kunt gaan toepassen in je praktijk.
De deelnemers krijgen eveneens meerdere inhoudelijk uitgewerkte formats voor diverse BB workshops.
Deze driedaagse opleiding kent de volgende inhoud:

1. Fysiologie van de Trainer   

2. Groepsontwikkeling en processen

  3. Leerstijlen

  4. Het  4 – mat systeem voor BB trainers
      - De Little what
      - De Why
      - De What
      - De How
      - De What / if           

  5. Omgaan met weerstanden en vragen                                                                    

  6. De BIG WHY 

  7. Perifere visie 

  Daarnaast wordt de theorie van BB wat meer uitgediept om ook antwoorden te hebben op wat meer inhoudelijke vragen van deelnemers. De trainer leert te werken vanuit een 5 fase model voor trainers. Daarmee biedt deze opleiding eveneens een basis voor trainers die naast BB ook andere inhouden als trainer willen doceren. De trainer leert werken met metaforen, verbindt theorie aan eigen ervaringen en een persoonlijke missie. In de opleiding worden ook thema’s behandeld die een workshoptrainer zou kunnen gebruiken tijdens meerdere opvolgende workshops.

  Criteria

  Gecertificeerd BB ademcoach niveau 2

  Praktijk

  A. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB workshops geven aan kleine groepjes van maximaal 3 personen waarin de deelnemers liggend een sessie ondergaan.

   B. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB trainingen geven aan groepen tot maximaal 6 personen. Echter door de groepsgrootte  groter dan 3 personen  mag de BB trainer alleen sit-up sessies geven met algemene thema’s gericht op kennismaken met BB. (Is anders onverantwoord).

   C. De BB workshoptrainer kan met inzet en ondersteuning van gecertificeerde BB ademcoaches (1 op 2) ook met grotere groepen werken.

    De BB workshoptrainer mag geen BB ademcoaches opleiden!  

    Wat levert de BB ademhaling jou op?

    Meer energie, vitaliteit, een betere gezondheid, stressreductie, emotionele balans, balans tussen denken en voelen, gaan staan voor jezelf, meer levensvreugde en heling van ervaringen uit het verleden. Leven vanuit je hart i.p.v Overleven.

    prijs € 10,11

    CD Balance Breathing

    Inclusief verzendkosten

    Agenda

    Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

    Balance Breathing workshop
    Start: zaterdag 30 november 2019

    VOL. Deze ademworkshop is volgeboekt. 24 januari 2020 en 6 maart 2020 zijn de eerstvolgende.

    Lees meer Inschrijven
    Balance Breathing workshop
    Start: vrijdag 24 januari 2020

    Op vrijdag 24 januari 2020 geven wij een Balance Breahting workshop.

    Lees meer Inschrijven
    Balance Breathing workshop
    Start: vrijdag 6 maart 2020

    Op vrijdag 6 maart 2020 geven wij  een Balance Breathing ademworkshop.

    Lees meer Inschrijven