Balance Breathing

De naam 'Balance Breathing' staat voor de balans herstellen vanuit je hogere bewustzijn.


Waarom kiezen voor Balance Breathing? 

Het aanbod in ademhalingstrainingen is groot, maar welke workshop, training of opleiding past bij jou? 
Allereerst daarom in het kort het unieke van de methodiek Balance Breathing.
In mijn persoonlijke levenspad is het belangrijkste inzicht geweest dat ik wilde stoppen met “strijden” of “vechten”.
In mijn spirituele ontwikkeling ben ik gaan voelen dat de kracht van het Hoger Bewustzijn en de energie vanuit het hart, dus vanuit liefde en dankbaarheid, de basis zijn van elke verandering die ik gerealiseerd heb in mijn werk, relaties en heling van alle mentale en emotionele pijn.

De methodiek Balance Breathing gaat veel verder dan de basis die is gelegen in de verbonden ademhaling. Lees hier meer over de werkwijze ...


De belangrijkste uitgangspunten.

Je ademhaling is de sleutel tot gezondheid en levensvreugde omdat beter ademen betekent dat je meer zuurstof naar alle cellen van je lichaam brengt en zuurstof cruciaal is voor je gezondheid, vitaliteit en immuunsysteem.
Je ademhaling is eveneens je levensenergie, beter ademen betekent kiezen om jouw leven te leiden vol energie, vreugde en passie.
Je adem is een synoniem voor levensenergie. Wanneer levensenergie stroomt zijn mensen het dichtst bij zichzelf en worden liefde en alle kwaliteiten zichtbaar. BB betekent een keuze om te gaan leven in plaats van te overleven. BB zorgt voor een krachtige, zelfbewuste uitstraling, balans in het heden en acceptatie van het verleden.

De historie van de Academy for Balance Breathing.
Mijn eerste kennismaking met de verbonden ademhaling had tot gevolg dat ik facilitator en trainer wilde worden. De ademhalingsoefening had namelijk als resultaat dat ik diepe onbewuste emoties van verdriet voelde en leerde er doorheen te ademen.  Het meest fascinerende vond ik daarbij dat mijn hoofd dus mijn gedachten werden uitgeschakeld. Mijn gedachten die vaak een rol speelden in mijn verlangen om te groeien en die ervoor zorgden dat ik teveel in mijn hoofd zat, met als gevolg dat ik niet goed bij de echt dieper liggende emoties kon komen. 
Lees meer over historie ...

WIL JIJ OOK ONZE NIEUWSBRIEVEN ONTVANGEN, SCHRIJF JE DAN HIER IN → http://eepurl.com/gEY9fv 
Je ontvangt dan gratis het E-book "NLP in een notendop".

 

De Academy for Balance Breathing streeft naar een volledig aanbod van workshops en individuele BB ademcoaching in Nederland. De Academy wordt geleid door oprichter Paul Lenferink. 

Wat zijn de mogelijkheden bij de Academy for Balance Breathing Nederland?

- Klik op Workshops 
- Klik op Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach 
- Klik op Opleiding tot Balance Breathing workshop trainer 
- Onze jaarlijkse terugkomdag voor onze Balance Breathing coaches niveau I en niveau II voor 2023 wordt nog gepland. 
- Er wordt een besloten Facebook groep gemaakt voor alle Balance Breathing ademcoaches.
Voor het maken van een individuele ademcoachsessie kan contact opgenomen worden via het contactformulier of per telefoon: 06 - 4974 5493.

 
Het BB begeleidingsteam

Je wordt begeleid door 2 gepassioneerde trainers; Paul Lenferink en Manon Vollers.


Mijn naam is Manon Vollers.

De Balance Breathing ademhalingsmethodiek heeft mij enorm geholpen om weer contact te maken met mijzelf, mijn gevoel en met mijn kracht. Alle belemmerende emoties en overtuigingen die mij daarvan weerhielden zijn door BB geheeld. Waar ik daarnaast ook heel dankbaar voor ben is het feit dat BB mij terug in contact heeft gebracht met mijn spirituele gaven waar ik als medium nu uiting aan mag geven. 
Ik vind het heel mooi en dankbaar dat ik met mijn BB ademtechnieken en inzichten mensen op weg kan helpen naar contact met zichzelf en hun eigen verlangens vanuit hun hart.
Zeker in deze tijd waar angst en vertwijfeling overheersen draag ik heel graag mijn steentje bij om mensen in hun kracht te zetten d.m.v. hun adem.
Je kunt tenslotte pas die superpower in jezelf weer terugvinden als je weet hoe je op een liefdevolle manier kunt omgaan met negatieve ervaringen en emoties uit het verleden en heden. 
Dat betekent vanuit zachtheid i.p.v. strijd. 

Vervolg werkwijze ...

De intake.

Is gericht op doelen vanuit een Hoger Bewustzijn en liefde waarin verlangen voor de veranderenergie zorgt. In de intake staan we stil bij de Aardse hindernissen die te omschrijven zijn als de negatieve gedachten en overtuigingen die ons afhouden van wie wij daadwerkelijk zijn. Wij zijn Spirituele wezens die hier op aarde fysieke ervaringen hebben.
Als coach leer je om een bijzonder professionele intake te doen.

De begeleiding tijdens de sessie.

Liefde wint altijd dus ook het proces met jezelf ga je aan vanuit liefde en niet vanuit strijd! In de sessie maken de coaches en trainers gebruik van:
- energetisch werken met het lichaam en het energetisch loskomen van de energetische lading in het lichaam.
- de lading energetisch losmaken van de auralagen.
- visualisatie en associatie in het loslaat proces.
- affirmaties ter activering en heling.
- energetisch vullen van het lichaam met positieve energie.

De coach werkt natuurlijk ook met de kracht van de ademhaling (door de emoties heen ademen). 
Daarin werkt de coach ook met emotionele drukpunten om de in de intake vastgestelde emoties te triggeren.
Als coach leer je flexibel gebruik te maken van de BB toolbox.

In het tweede deel van de sessie.

Levensenergie laten stromen en contact maken met Gidsen, Engelen, helpers en eventueel overledenen.
Als coach leer je in te tunen op de energie van de klant en te vertrouwen op jouw intuïtie en begeleiding.

De afronding.

De coach werkt met een plan van aanpak om het gewenste gedrag in te slijpen.
Als coach leer je gedragsverandering concreet te maken en samen met de klant een strategie te maken.Vervolg historie van de Academy for Balance Breathing

De verbonden ademhaling bleek de sleutel tot een dieper contact met mezelf, mijn emoties maar ook mijn hart en mijn spiritueel bewustzijn. Ik ben meteen opleidingen gaan doen in Zwitserland en Amerika en heb uiteindelijk gekozen om seminars te gaan geven en coaches en trainers op te leiden. Ik heb internationaal gewerkt en ademhalingscoaches en trainers opgeleid in de Verenigde staten, Italië, Zwitserland, Mexico en Nederland.

Balance Breathing is in 2004 door mij ontwikkeld omdat ik als internationaal opgeleide Ademtrainer mijn eigen inzichten die ik als trainer, coach en student had opgedaan wilde integreren in een nieuwe methodiek en daaruit voortvloeiende opleidingsprogramma voor coaches en trainers. Veel honderden mensen hebben Balance Breathing adem workshops gedaan en ook zijn er meer dan honderd ademcoaches in Nederland opgeleid in deze methode. 
Ik zie veel mensen die in meer of mindere mate  last hebben van de hoge verwachtingen en verantwoordelijkheden en verplichtingen, en die alles goed willen doen. Burn-out, onzekerheid, angst en gebrek aan energie of levensvreugde als gevolg. Steeds meer mensen verlangen naar onthaasten, rust en gewoon blij zijn. In die zoektocht is goed ademen de sleutel. 

- DBalance Breathing-workshops

1x per maand geef ik met veel plezier op een zondagochtend een Balance Breathing ademworkshop. Het is een 1e kennismaking met deze ademhalingsmethodiek.
Balance Breathing staat voor vrijheid. Je persoonlijke vrijheid hangt af van je vermogen om jouw waarheid te spreken.
BB is een methodiek voor mensen die de bereidheid hebben hun leven in hun eigen handen te nemen. Dit vraagt om het bekrachtigen van jezelf, het benadrukken van je eigenwaarde en eerlijk en open spreken over je gevoelens. Soms is ondersteuning, begeleiding, een duwtje, een herhaling of herinnering aan wat je toch al diep van binnen wist, even nodig.

In deze 2 uur durende workshop ervaar je de BB  ademmethodiek en leer je de BB-techniek bij jezelf toe te passen.
Je ademhaling is onmisbaar in heling van jouw emoties, heling in het kader van je fysieke gezondheid, je vitaal voelen en het laten stromen van je eigen levensenergie. Deze workshop zorgt ervoor dat je bij jezelf kunt blijven in een wereld die met name gebaseerd is op ons mentale brein en controle.

Data

Zondag 08 oktober 2023

- Zondag 26 november 2023

- Zondag 17 december 2023

Tijd  10.00 - 12.30 uur

Locatie  Stroetlingsweg 1A, 6142 AT  Einighausen (Sittard, Limburg)

Kosten: € 55,00 per ochtend.

In deze sessies word je begeleid door trainer Manon. 


 


 

- Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach

De Balance Breathing ademcoachopleiding is een opleiding van 6 dagen.
De opleiding kan ook bestaan uit 6 praktijkdagen omdat het een intensief programma is waarbij de theorie niet het voornaamste doel is (de theorie ontvang je voor de opleiding), waardoor je 6 dagen werkt met de praktijk.

De manier waarop je ademt is bepalend hoe jouw levensenergie stroomt. Je leert werken vanuit je hoger bewustzijn en vanuit deze trillingsfrequenties het helingsproces toe te passen.

je wordt een professionele ademcoach.

Je bent na deze opleiding in staat om mensen te begeleiden bij heling van emoties en het proces na heling wie zij echt zijn. Je leert hoe je andere mensen kan helpen nieuwe gedragsproblemen te verankeren in hun leven.

Persoonlijke ontwikkeling

Je leert emoties te helen en beperkende overtuigingen los te laten en je komt in contact met je essentie; namelijk jouw spirituele bewustzijn. Ook kom je weer in contact met je innerlijke kind.

De 6-daagse opleiding is als volgt opgebouwd:

De start is gelegen in een blok van 2 dagen waarin de coaches de ademhaling leren te lezen en de basis leggen voor het in het lichaam creëren van doorstroming van de levensenergie.

Het 2e blok bestaat ook uit 2 dagen waar je heel specifiek gaat werken met de dieper liggende blokkades in je lichaam, energetisch en vanuit spiritueel bewustzijn werkt om de lage frequentie en die lage dichtheid te helen.

Vervolgens hebben wij gekozen om na die 2 blokken een praktijk dag te doen. Een praktijk dag bedoelt om met elkaar te oefenen, feedback te krijgen en jouw expertise te vergroten.

Tussen de 2 blokken door krijg je de opdracht of de uitdaging om met mensen te werken met de BB-ademhaling.

De laatste dag is de praktijktoetsing waarin je al het geleerde mag toepassen en tot slot als coach of therapeut feedback ontvangt waar je alert op moet zijn om door te pakken of te groeien.

Ik heb ervoor gekozen om geen theoretische kennis te toetsen tijdens de opleiding. In het moderne onderwijs betekent leren dat je al lerend en werkend de stof eigen maakt.
Daarom geef ik je aan de voorkant voor het 1e en voor het 2e blok de theorie en de daarbij behorende vragen.
Zo kan je je thuis rustig voorbereiden en heb je de mogelijkheid alles uit te werken.

Als afsluiting krijg je een certificaat en ben je een professionele Balance Breathing ademcoach.

Daarbij houd ik 1x per jaar een terugkomdag voor alle gecertificeerde Balance Breathing ademcoaches.

In het leerproces word je begeleid door Manon en mij.
Manon is een ervaren BB-ademcoach en NLP Master en wij zitten er kort op om jouw maximaal leerrendement te geven.
Je ontvangt heel veel feedback en de sfeer bij ons is zeer veilig en vertrouwd.

- Data:

11 en 12 maart 2024
08 en 09 april 2024
13 mei 2024
17 juni 2024 (examen)

Kosten: € 1.845,00.

 
Het programma

Dag 1.

Kennismaken met de ademhaling

De 3 gebieden

Transformatie niveaus

Basis van coaching

Dag 2.

Balance Breathing ademtechnieken toepassen

Ademanalyse behandelen en verbanden leggen

Heling van emoties

Dag 3.

Spirituele anatomie

Verdieping in coaching

Tonen en expressie geven

Werken met het lichaam

Werken vanuit spiritueel- hoger bewustzijn

Dag 4.

Werken met energie

Triggeren, activeren, uittrekken, integreren

Benoemen van kernovertuigingen en gedragspatronen ontdekken

Heling van het innerlijk kind

Dag 5.

Praktijk

Oefenen met elkaar

Feedback

Dag 6.

Certificering

Waarom duurt deze opleiding 6 dagen?

Bij veel opleidingen wordt veel te zwaar ingezet op kennis, op opdrachten uitvoeren en op studeren dat is mijns inziens de oude manier van opleiden, Dit leidt er vaker toe dat mensen willen voldoen aan de voorwaarden en eisen die door de trainer of een instituut zijn bepaald; veel cursisten snappen niet dat ze het dan doen voor de ander.
Werken met BB vraagt nieuwsgierigheid, werken vanuit het hart, praktijkervaring opdoen, leren en telkens weer beter willen worden in het begeleiden van mensen.

De invulling van de opleiding is vooral gericht op de praktijk waarbij de deelnemers telkens weer persoonlijke feedback krijgen. 

Verder wil ik nog het volgende toevoegen:

A. De theorietoetsing vindt plaats vóór aanvang van de opleiding. Vanuit een moderne kijk op onderwijs bestaat de beoordeling niet uit een score maar krijg je feedback van de trainer en mogelijk nog een specifieke uitdaging ter verdieping.
B. Doordat de theorie al bekend is bestaat de opleiding vooral uit praktijkoefeningen.
C. Niemand wordt een ervaren ademcoach tijdens een opleiding. Je leert het vak door te oefenen en ervaringen op te doen (net zoals met alles wat je moet leren).
D. Iedereen heeft een bepaalde kwaliteit en energie en trekt dus zijn / haar eigen klanten aan.
E. Iedereen die de essentie van BB snapt en werkt met hart en ziel is in staat om de ander te begeleiden.
F. De meeste coaches integreren kennis en werken met de adem met een andere coachexpertise, het gaat er dus om het van jezelf te maken.
G.Voor mensen die willen verbeteren in gespreksvaardigheid en coaching is een NLP-opleiding aan te raden (zie ook deze website).       

  Balance Breathing workshop trainer  

  Data: voor 2024 volgen nog. 

  Tijdens een 3-daagse training leer je hoe je zelf workshops kan en mag organiseren met diverse thema's als doel.

  Het bijzondere van deze opleiding is het gegeven dat je na 3 dagen niet alleen een structuur hebt hoe je een training voorbereid en daarmee aansluit bij de diverse leerstijlen / leerbehoeften van deelnemers, maar ook de zekerheid hebt dat je het aangereikte meteen kunt gaan toepassen in je praktijk.
  De deelnemers krijgen eveneens meerdere inhoudelijk uitgewerkte formats voor diverse BB workshops.
  Deze driedaagse opleiding kent de volgende inhoud:

  1. Fysiologie van de Trainer   

  2. Groepsontwikkeling en processen

   3. Leerstijlen

   4. Het  4 – mat systeem voor BB trainers
       - De Little what
       - De Why
       - De What
       - De How
       - De What / if   

   5. Omgaan met weerstanden en vragen    

   6. De BIG WHY 

   7. Perifere visie 

   Daarnaast wordt de theorie van BB wat meer uitgediept om ook antwoorden te hebben op wat meer inhoudelijke vragen van deelnemers. De trainer leert te werken vanuit een 5 fase model voor trainers. Daarmee biedt deze opleiding eveneens een basis voor trainers die naast BB ook andere inhouden als trainer willen doceren. De trainer leert werken met metaforen, verbindt theorie aan eigen ervaringen en een persoonlijke missie. In de opleiding worden ook thema’s behandeld die een workshoptrainer zou kunnen gebruiken tijdens meerdere opvolgende workshops.

   Criteria

   Gecertificeerd BB ademcoach niveau 2

   Praktijk

   A. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB workshops geven aan kleine groepjes van maximaal 3 personen waarin de deelnemers liggend een sessie ondergaan.

    B. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB trainingen geven aan groepen tot maximaal 6 personen. Echter door de groepsgrootte  groter dan 3 personen  mag de BB trainer alleen sit-up sessies geven met algemene thema’s gericht op kennismaken met BB. (Is anders onverantwoord).

    C. De BB workshoptrainer kan met inzet en ondersteuning van gecertificeerde BB ademcoaches (1 op 2) ook met grotere groepen werken.

     De BB workshoptrainer mag geen BB ademcoaches opleiden!  

     Locatie: Einighausen, Sittard (Limburg).

     Kosten: € ...

     Data: bij voldoende belangstelling (minimaal 3 deelnemers) worden er data uitgezet in 2024. 

     N.B.: Gebruik je medicatie die emoties onderdrukken (SSRI's, benzo's etc), dan kan dit het effect van een ademsessie negatief beïnvloeden. Graag hebben we dan vooraf even contact met je.

     Wat levert de BB ademhaling jou op?

     De naam 'Balance Breathing' staat voor de balans herstellen vanuit je hogere bewustzijn.
     Heling en Transformatie vanuit liefde en spiritueel bewustzijn via coaching / workshops / opleidingen.
     Als individu: liefde, eigenwaarde, zelfvertrouwen, spiritueel bewustzijn en blijheid.
     Als coach: dankbaarheid, omdat je mensen helpt bovenstaande te verkrijgen.

     prijs € 16,00

     USB-Stick Balance Breathing

     CD Balance Breathing nu ook verkrijgbaar op USB-Stick 
     Inclusief BTW en verzendkosten

     Agenda

     Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

     Balance Breathing ademworkshop
     Start: zondag 8 oktober 2023

     Balance Breathing ademworkshop in Einighausen (Sittard, Limburg). 
     Zondagochtend, 08 oktober 2023.

     Lees meer Inschrijven
     Een Kristallen Klankschalen meditatie / ademwerk / lichttaal
     Start: woensdag 25 oktober 2023

     Een Kristallen Klankschalen meditatie gericht op het openen van jouw hart, op liefde, in balans zijn en bovenal jezelf zijn.

     Lees meer Inschrijven
     Balance Breathing Ademcoach opleiding
     Start: maandag 11 maart 2024

     Op maandag 11 maart 2024 start onze 6-daagse gecertificeerde Balance Breathing Ademcoach opleiding. Deze opleiding is verdeeld in 4 blokken. 

     Lees meer Inschrijven