Balance Breathing

Adem je vrij op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Coaching / Workshops / Opleidingen.


Waarom investeren in je eigen ademhaling?

Je adem is een synoniem voor levensenergie. Wanneer levensenergie stroomt zijn mensen het dichtst bij zichzelf en worden liefde en alle kwaliteiten zichtbaar. BB betekent een keuze om te gaan leven in plaats van te overleven. BB zorgt voor een krachtige, zelfbewuste uitstraling, balans in het heden en acceptatie van het verleden. Lees meer over investeren in je eigen ademhaling ... 

De belangrijkste uitgangspunten.

Goed ademen betekent meer energie en meer vreugde en een betere gezondheid. We hebben onbewust geleerd onze ademhaling, levensenergie te beperken. Denk maar aan hoe mensen omgaan met verdriet, boosheid, teleurstelling etc. Je kunt zien dat mensen door de wijze van ademen belemmerende emoties onderdrukken en er controle over proberen te houden. Daarmee wordt de energie ook vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van levensenergie. Zonder een goede, diepe en verbonden ademhaling krijg je niet meer energie al zou je het wel willen. Lees meer over de belangrijkste uitgangspunten ...

De historie van de Academy for Balance Breathing.
Mijn eerste kennismaking met de verbonden ademhaling had tot gevolg dat ik facilitator en trainer wilde worden. De ademhalingsoefening had namelijk als resultaat dat ik diepe onbewuste emoties van verdriet voelde en leerde er doorheen te ademen.  Het meest fascinerende vond ik daarbij dat mijn hoofd dus mijn gedachten werden uitgeschakeld. Mijn gedachten die vaak een rol speelden in mijn verlangen om te groeien en die ervoor zorgden dat ik teveel in mijn hoofd zat, met als gevolg dat ik niet goed bij de echt dieper liggende emoties kon komen. 
Lees meer over historie ...

WIL JIJ OOK ONZE NIEUWSBRIEVEN ONTVANGEN, SCHRIJF JE DAN HIER IN → http://eepurl.com/gEY9fv 
Je ontvangt dan gratis het E-book "NLP in een notendop".

 

De Academy for Balance Breathing streeft naar een volledig aanbod van workshops en individuele BB ademcoaching in Nederland. De Academy wordt geleid door oprichter Paul Lenferink. 

Wat zijn de mogelijkheden bij de Academy for Balance Breathing Nederland?

- Klik op Workshops 
- Klik op Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach 
- Klik op Opleiding tot Balance Breathing workshop trainer 


- Voor het maken van een individuele ademcoachsessie kan contact opgenomen worden via het contactformulier of per telefoon: 06 - 4974 5493.

Het BB begeleidingsteam

Je wordt begeleid door 2 gepassioneerde trainers; Paul Lenferink en Manon Vollers.


Mijn naam is Manon Vollers.

Toen Paul mij vertelde dat hij aan mijn ademhaling kon zien hoe ik in het leven stond was ik heel verbaasd, het klopte precies. Nieuwsgierig als ik ben heb ik een ademsessie gedaan en ik was helemaal verkocht. Toen de mogelijkheid bestond om de ademcoachopleiding I en II te volgen bij de Academy for Balance Breathing op de prachtige locatie Banyan Centre heb ik mij gelijk aangemeld. Het heeft mij geholpen om in mijn eigen kracht te gaan staan door de onderdrukte emoties te helen. Waar ik daarnaast ook heel dankbaar voor ben is het feit dat BB mij terug in contact heeft gebracht met mijn spirituele gaven waar ik als medium nu uiting aan mag geven. 
Ik vind het heel mooi en dankbaar dat ik met mijn BB ademtechnieken en inzichten mensen op weg kan helpen naar contact met zichzelf en hun eigen verlangens vanuit hun hart.
Zeker in deze tijd waar angst en vertwijfeling overheersen draag ik heel graag mijn steentje bij om mensen in hun kracht te zetten d.m.v. hun adem.


Vervolg belangrijkste uitgangspunten.

Het is de missie van Balance Breathing om mensen te laten ervaren wat de magische werking van hun eigen ademhaling is. Die magische werking is gekoppeld aan de missie van BB, namelijk op weg naar een wereld waarin mensen leven met meer energie, vitaliteit, een betere gezondheid, stressreductie, emotionele balans, balans tussen denken en voelen, gaan staan voor jezelf, meer levensvreugde en heling van ervaringen uit het verleden.
De methodiek Balance Breathing is vooral uniek door de integratie van professionele coaching principes, lichaamswerk, energiewerk en de verbonden ademhalingstechniek, en heeft daarmee een enorme impact op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

De BB-ademhaling is gericht op het vrijmaken en benutten van het aanwezige ademhalingspotentieel, en het laten stromen van je eigen levensenergie. 

Vervolg waarom investeren in je eigen ademhaling

Elke cel in ons lichaam heeft zuurstof nodig en BB heeft daarom een sterk vitaliserende werking. Alleen al vanwege dit effect is BB voor iedereen van belang. We leren onbewust om met onze ademhaling onze emoties onder controle te houden. Deze zit als energie vast in ons lijf. Deze stress moeten we ontladen. De BB-ademhaling is gericht op het vrijmaken en benutten van het aanwezige ademhalingspotentieel, en het laten stromen van je eigen levensenergie. 

Goed ademen betekent meer energie en meer vreugde en een betere gezondheid. We hebben onbewust geleerd onze ademhaling, levensenergie te beperken. Denk maar aan hoe mensen omgaan met verdriet, boosheid, teleurstelling etc. Je kunt zien dat mensen door de wijze van ademen belemmerende emoties onderdrukken en er controle over proberen te houden. Daarmee wordt de energie ook vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van levensenergie. Zonder een goede, diepe en verbonden ademhaling krijg je niet meer energie al zou je het wel willen.

Vervolg historie van de Academy for Balance Breathing

De verbonden ademhaling bleek de sleutel tot een dieper contact met mezelf, mijn emoties maar ook mijn hart en mijn spiritueel bewustzijn. Ik ben meteen opleidingen gaan doen in Zwitserland en Amerika en heb uiteindelijk gekozen om seminars te gaan geven een coaches en trainers op te leiden. Ik heb internationaal gewerkt en ademhalingscoaches en trainers opgeleid in de Verenigde staten, Italië, Zwitserland, Mexico en Nederland.

Balance Breathing is in 2004 door mij ontwikkeld omdat ik als internationaal opgeleide Ademtrainer mijn eigen inzichten die ik als trainer, coach en student had opgedaan wilde integreren in een nieuwe methodiek en daaruit voortvloeiende opleidingsprogramma voor coaches en trainers. Veel honderden mensen hebben Balance Breathing adem workshops gedaan en ook zijn er meer dan honderd ademcoaches in Nederland opgeleid in deze methode. 
Ik zie veel mensen die in meer of mindere mate  last hebben van de hoge verwachtingen en verantwoordelijkheden en verplichtingen, en die alles goed willen doen. Burn-out, onzekerheid, angst en gebrek aan energie of levensvreugde als gevolg. Steeds meer mensen verlangen naar onthaasten, rust en gewoon blij zijn. In die zoektocht is goed ademen de sleutel. 

- DBalance Breathing-workshops

Ik houd 1x per maand op een zondagmorgen een ademworkshop, van 10.00 – 12.30 uur.

Het is een 1e kennismaking van de Balance Breathing ademhalingstechniek. Ik help je om weer verbinding te maken met jouw lichaam en met jouw hart.
Ik werk met kleine groepjes om zo eenieder volledige aandacht te kunnen geven.

Data

- 12 juni 2022
- 24 juli 2022

Tijd  10.00 - 12.30 uur

Locatie  Stroetlingsweg 1A, 6142 AT  Einighausen (Sittard, Limburg)

Kosten: € 55,00 per ochtend.

In deze sessies word je begeleid door trainer Manon. 


 


 

- Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach

   A. Opleiding Balance Breathing ademcoach – Niveau 1

Wanneer: 27, 28 en 29 september 2022. 

Driedaagse gecertificeerde opleiding.

In deze driedaagse module wordt de deelnemer opgeleid tot een Balance Breathing (BB) ademcoach. De BB-ademcoach is na deze opleiding in staat om het ademhalingssysteem van de cliënt te openen en d.m.v. de BB-ademtechnieken negatieve en belemmerende emoties af te laten vloeien. De coach is in staat om de ademhalingstechnieken door te geven zodat de cliënt de eigen ademhaling als zelfhulpinstrument in kan zetten. 
Studiebelasting bedraagt: voorbereiding 8 uur. Tijdens de praktijkdagen is de studiebelasting 4 uur.

Zie het kopje "inschrijven / agenda" voor het inschrijfformulier voor de opleiding tot ademcoach niveau I.

   B. Opleiding Balance Breathing ademcoach – Niveau 2

Wanneer: 12, 13 en 14 april 2022. 

Driedaagse gecertificeerde opleiding.

Dit is het vervolg op de opleiding Balance Breathing niveau 1. Bij niveau 1 heb je geleerd om het ademhalingssysteem te openen en vervolgens de client door de emoties heen te laten ademen. Tijdens niveau 2 gaan we een verdieping aanbrengen en leer je om emotionele en mentale blokkades te herkennen en te helen. Emoties worden in het lichaam op specifieke plekken opgeslagen, deze activeer je door de BB-ademhaling en vindt heling plaats op celniveau. Je maakt kennis met de emotionele en spirituele anatomie van het lichaam.
Studiebelasting bedraagt: voorbereiding 8 uur. Tijdens de praktijkdagen is de studiebelasting 4 uur.

Zie het kopje "inschrijven / agenda" voor het inschrijfformulier voor de opleiding tot ademcoach niveau II.


Balance Breathing workshop trainer  

Data: 28 en 29 en 30 juni 2022.

Tijdens een 3-daagse training leer je hoe je zelf workshops kan en mag organiseren met diverse thema's als doel.

Het bijzondere van deze opleiding is het gegeven dat je na 3 dagen niet alleen een structuur hebt hoe je een training voorbereid en daarmee aansluit bij de diverse leerstijlen / leerbehoeften van deelnemers, maar ook de zekerheid hebt dat je het aangereikte meteen kunt gaan toepassen in je praktijk.
De deelnemers krijgen eveneens meerdere inhoudelijk uitgewerkte formats voor diverse BB workshops.
Deze driedaagse opleiding kent de volgende inhoud:

1. Fysiologie van de Trainer   

2. Groepsontwikkeling en processen

  3. Leerstijlen

  4. Het  4 – mat systeem voor BB trainers
      - De Little what
      - De Why
      - De What
      - De How
      - De What / if   

  5. Omgaan met weerstanden en vragen    

  6. De BIG WHY 

  7. Perifere visie 

  Daarnaast wordt de theorie van BB wat meer uitgediept om ook antwoorden te hebben op wat meer inhoudelijke vragen van deelnemers. De trainer leert te werken vanuit een 5 fase model voor trainers. Daarmee biedt deze opleiding eveneens een basis voor trainers die naast BB ook andere inhouden als trainer willen doceren. De trainer leert werken met metaforen, verbindt theorie aan eigen ervaringen en een persoonlijke missie. In de opleiding worden ook thema’s behandeld die een workshoptrainer zou kunnen gebruiken tijdens meerdere opvolgende workshops.

  Criteria

  Gecertificeerd BB ademcoach niveau 2

  Praktijk

  A. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB workshops geven aan kleine groepjes van maximaal 3 personen waarin de deelnemers liggend een sessie ondergaan.

   B. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB trainingen geven aan groepen tot maximaal 6 personen. Echter door de groepsgrootte  groter dan 3 personen  mag de BB trainer alleen sit-up sessies geven met algemene thema’s gericht op kennismaken met BB. (Is anders onverantwoord).

   C. De BB workshoptrainer kan met inzet en ondersteuning van gecertificeerde BB ademcoaches (1 op 2) ook met grotere groepen werken.

    De BB workshoptrainer mag geen BB ademcoaches opleiden!  

    Locatie: Einighausen, Sittard (Limburg).

    Kosten: € 900,00.

    Data: 28, 29 en 30 juni 2022.

    Wat levert de BB ademhaling jou op?

    Meer energie, vitaliteit, een betere gezondheid, stressreductie, emotionele balans, balans tussen denken en voelen, gaan staan voor jezelf, meer levensvreugde en heling van ervaringen uit het verleden. Leven vanuit je hart i.p.v Overleven.

    prijs € 13,82

    USB-Stick Balance Breathing

    CD Balance Breathing nu ook verkrijgbaar op USB-Stick 
    Inclusief BTW en verzendkosten

    Agenda

    Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

    NIEUW NIEUW NIEUW EEN KRISTALLEN KLANKSCHALEN RETREAT
    Start: woensdag 8 juni 2022

    EEN KRISTALLEN KLANKSCHALEN RETREAT MET BEHULP VAN EEN GELEIDE MEDITATIE EN JOUW ADEM

    Lees meer Inschrijven
    Balance Breathing ademworkshop
    Start: zondag 12 juni 2022

    Data Balance Breathing ademworkshop in Einighausen (Sittard, Limburg). 

    Lees meer Inschrijven
    (Balance Breathing) Workshop Trainer
    Start: dinsdag 28 juni 2022

    Op 28, 29 en 30 juni 2022 is er weer een (BB) workshop trainer.

    Lees meer Inschrijven