Balance Breathing

De naam 'Balance Breathing' staat voor de balans herstellen vanuit je hogere bewustzijn.

Hiernaast een linkje op Spotify over Balance Breathing;  https://spotify.link/p82IUmsWSDb
Veel luisterplezier!

Waarom kiezen voor Balance Breathing? 

Indien onderstaande tekst met jou resoneert dan is Balance Breathing voor jou van ongekende toegevoegde waarde.

Indien onderstaande tekst niet bij jou aansluit is de methodiek Balance Breathing nog niet de juiste stap voor jou als client dan wel als coach. 

Balance Breathing:
Het beheersen van je ademhaling en wel het fysiek activeren en gebruiken ervan, is de sleutel tot je Hoger Bewustzijn. Het leidt tot de verbinding van interne en externe bronnen van je eigen vitale levenskracht. Daarvoor moet je de aardse illusie doorzien en in jezelf helen. Dat zal leiden tot een diepe balans.

BALANCE BREATHING is EXCLUSIEF

Balance Breathing is een coachmethodiek bedoeld voor mensen en therapeuten, ademcoaches en andere professionals die een spiritueel bewustzijn hebben. Als jouw Hoger Bewustzijn doorziet dat de wereld waarin we leven een illusie is, dan is het de bedoeling om ons te her-inneren wie we echt zijn. Om dit Hoger Bewustzijn te kunnen leven op deze mooie aarde moeten we naar de kern, en moeten we de diepte van onze pijn zoeken in ons lichaam en ons brein en deze gaan helen.

Het exclusieve is gelegen in een aantal onderdelen.

 1. Een zeer professionele intake waarin het kernpatroon in denken, voelen en doen wordt blootgelegd.
 2. Er is ook een unieke kinesthetische intake waarin de klant informatie krijgt vanuit het lichaam.
 3. Kwantum Manifestatie Hypnose technieken.
 4. Het verankeren van het Hoger Bewustzijn om vanuit deze spirituele essentie het proces aan te gaan.
 5. De verbonden ademhaling vanuit totale ontspanning.
 6. Het gericht werken met het belemmerende kernpatroon vanuit een spirituele anatomie.
 7. Energetisch werken met blokkades (ook dit energetisch werk met het lichaam is volstrekt uniek in ademwerk).
 8. Gericht werken aan een plan van aanpak omdat oude patronen in denken, voelen en doen ook weer het bijbehorende oude cel geheugen activeert. Het patroon moet ook in het neurologisch systeem doorbroken worden.

De basis in deze methodiek is het feit dat we Spiritueel Bewustzijn zijn die hier op Aarde, aardse dus fysieke ervaringen heeft.
In essentie gaat de pijn over het niet houden van jezelf en is de Balance Breathing methodiek gericht op HOUDEN VAN JEZELF!!

De methodiek Balance Breathing gaat veel verder dan de basis die is gelegen in de verbonden ademhaling. Lees hier meer over de werkwijze ...


De belangrijkste uitgangspunten.

Je ademhaling is de sleutel tot gezondheid en levensvreugde omdat beter ademen betekent dat je meer zuurstof naar alle cellen van je lichaam brengt en zuurstof cruciaal is voor je gezondheid, vitaliteit en immuunsysteem.
Je ademhaling is eveneens je levensenergie, beter ademen betekent kiezen om jouw leven te leiden vol energie, vreugde en passie.
Je adem is een synoniem voor levensenergie. Wanneer levensenergie stroomt zijn mensen het dichtst bij zichzelf en worden liefde en alle kwaliteiten zichtbaar. BB betekent een keuze om te gaan leven in plaats van te overleven. BB zorgt voor een krachtige, zelfbewuste uitstraling, balans in het heden en acceptatie van het verleden.

De historie van de Academy for Balance Breathing.

In 1998 hebben mijn toenmalige zakenpartner en ik de verbonden ademhaling naar Nederland gehaald. Dit heeft mede geleid tot een enorme explosie van belangstelling voor ademen omdat we in die beginjaren honderden mensen hebben bereikt en vele coaches en trainers met de verbonden ademhaling zijn gaan werken.

In 2004 heb ik de methodiek Balance Breathing gemaakt en vele mensen hebben in die eerste jaren seminars of opleidingen in Ibiza, Italië of in Nederland gedaan. Maar in de loop van de afgelopen 25 jaar heb ik Balance Breathing doorontwikkeld met fantastische toevoegingen tot de snelste en krachtigste transformatie of helingsmethodiek, die er vanuit de verbonden ademhaling bestaat.

De verbonden ademhaling op zichzelf is geweldig. Het is een krachtig instrument. Men kan overal workshops, ademcirkels en andere activiteiten volgen. Met een verbonden ademhaling gebeurt er namelijk altijd wel iets.

Balance Breathing is echter anders! Het is een professionele coachmethode waarin de pijn, in de diepte van ons wezen, geheeld kan worden. Ik schrijf coachmethode maar ik begin wat moeite te krijgen met het woord Coach. Iedereen noemt zich tegenwoordig coach waardoor mensen door het bos de bomen niet meer kunnen zien. Ik heb echter nog geen andere goede onderscheidende naam gevonden. Zodra ik het heb zal ik dit kenbaar maken.

WIL JIJ OOK ONZE NIEUWSBRIEVEN ONTVANGEN, SCHRIJF JE DAN HIER IN → http://eepurl.com/gEY9fv 

Je ontvangt dan gratis het E-book "NLP in een notendop".

 

De Academy for Balance Breathing streeft naar een volledig aanbod van workshops en individuele BB ademcoaching in Nederland. De Academy wordt geleid door oprichter Paul Lenferink. 

Wat zijn de mogelijkheden bij de Academy for Balance Breathing Nederland?

- Klik op Workshops 
- Klik op Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach 
- Klik op Opleiding tot Balance Breathing workshop trainer 
- Onze jaarlijkse terugkomdag voor onze Balance Breathing coaches is gepland op donderdag 06 juni 2024. 
- Er is een besloten Facebook groep gemaakt voor alle Balance Breathing ademcoaches.
Voor het maken van een individuele ademcoachsessie kan contact opgenomen worden via het contactformulier of per telefoon: 06 - 4974 5493.


Het BB begeleidingsteam

Je wordt begeleid door 2 gepassioneerde trainers; Paul Lenferink en Manon Vollers.


Mijn naam is Manon Vollers.

De Balance Breathing ademhalingsmethodiek heeft mij enorm geholpen om weer contact te maken met mijzelf, mijn gevoel en met mijn kracht. Alle belemmerende emoties en overtuigingen die mij daarvan weerhielden zijn door BB geheeld. Waar ik daarnaast ook heel dankbaar voor ben is het feit dat BB mij terug in contact heeft gebracht met mijn spirituele gaven waar ik als medium nu uiting aan mag geven. 
Ik vind het heel mooi en dankbaar dat ik met mijn BB ademtechnieken en inzichten mensen op weg kan helpen naar contact met zichzelf en hun eigen verlangens vanuit hun hart.
Zeker in deze tijd waar angst en vertwijfeling overheersen draag ik heel graag mijn steentje bij om mensen in hun kracht te zetten d.m.v. hun adem.
Je kunt tenslotte pas die superpower in jezelf weer terugvinden als je weet hoe je op een liefdevolle manier kunt omgaan met negatieve ervaringen en emoties uit het verleden en heden. 
Dat betekent vanuit zachtheid i.p.v. strijd. 

Vervolg werkwijze ...

De intake.

Is gericht op doelen vanuit een Hoger Bewustzijn en liefde waarin verlangen voor de veranderenergie zorgt. In de intake staan we stil bij de Aardse hindernissen die te omschrijven zijn als de negatieve gedachten en overtuigingen die ons afhouden van wie wij daadwerkelijk zijn. Wij zijn Spirituele wezens die hier op aarde fysieke ervaringen hebben.
Als coach leer je om een bijzonder professionele intake te doen.

De begeleiding tijdens de sessie.

Liefde wint altijd dus ook het proces met jezelf ga je aan vanuit liefde en niet vanuit strijd! In de sessie maken de coaches en trainers gebruik van:
- energetisch werken met het lichaam en het energetisch loskomen van de energetische lading in het lichaam.
- de lading energetisch losmaken van de auralagen.
- visualisatie en associatie in het loslaat proces.
- affirmaties ter activering en heling.
- energetisch vullen van het lichaam met positieve energie.

De coach werkt natuurlijk ook met de kracht van de ademhaling (door de emoties heen ademen). 
Daarin werkt de coach ook met emotionele drukpunten om de in de intake vastgestelde emoties te triggeren.
Als coach leer je flexibel gebruik te maken van de BB toolbox.

In het tweede deel van de sessie.

Levensenergie laten stromen en contact maken met Gidsen, Engelen, helpers en eventueel overledenen.
Als coach leer je in te tunen op de energie van de klant en te vertrouwen op jouw intuïtie en begeleiding.

De afronding.

De coach werkt met een plan van aanpak om het gewenste gedrag in te slijpen.
Als coach leer je gedragsverandering concreet te maken en samen met de klant een strategie te maken.


- DBalance Breathing-workshops

Eén keer per maand houd ik een Balance Breathing ademworkshop. Het is een 1e kennismaking met deze exclusieve ademmethodiek.
Ik ga met jou persoonlijk aan de slag doordat ik al op voorhand een aantal vragen aan jou stel (via jouw aanmelding en per mail).  
Bijvoorbeeld de vraag: ‘welke kernemotie belemmert jou?’ op weg naar houden van jezelf ongeachte wat andere mensen van jou verlangen of eisen.
Bij kernemoties hebben we het over Angst, Verdriet, Boosheid, Onmacht en Schuldgevoel. Wanneer je ook nog weet waar dat door komt kun je nog meer uit de sessie halen.
Tijdens de workshop geef ik hier speciaal aandacht aan waardoor jij deze krachtige BB-methode mag en kan gaan ervaren.

Vanwege deze persoonlijke aandacht kunnen maximaal 4 personen deelnemen.

Je zult ervaren dat deze ademmethodiek heel anders is dan de gebruikelijke welke je o.a. bij ademcirkels zult ervaren. Eén van de kenmerken is dat je totaal geen spieren hoeft te gebruiken.
Je hoeft niet te werken, daar staat ademen ook voor, het is jouw levensenergie en die energie mag vrijelijk door jouw lichaam en geest stromen.

Alles is frequentie en trilling. Daarom voeg ik ook de trilling van enkele kristallen klankschalen toe om jouw lichaam en geest te laten intunen op die hoge trilling waardoor het verbonden ademen (wat ook een hoge trilling is) veel vloeiender verloopt.

We hebben in dit fysieke lichaam ook te maken met het Originele Zelf oftewel je hart. Jouw Originele Zelf wil ervaren, voelen, ontdekken, spelen en experimenteren. Het heeft een natuurlijke blauwdruk en wil het leven, leven vanuit onbevangenheid, puurheid, zuiverheid en vreugde. Het Originele zelf is dus het Innerlijke Kind. Het gaat om je geboorterecht om te leven vanuit je Hart.
Dat betekent contact met de onbevangenheid, puurheid en vreugde van het kind.

Uiteindelijk gaan we het kanaal naar je Spiritueel Bewustzijn zoveel mogelijk openmaken en herstellen.

Je krijgt de mogelijkheid om de bijzondere effecten van Balance Breathing te ervaren en jezelf te helpen in het ontwikkelen op weg naar wie je echt bent.

Begintijd: start 10.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur.

Einde: 12.30, uitloop tot uiterlijk 13.00 uur.

Kosten: € 65,00.

Na afloop sluiten wij gezamenlijk af onder het genot van een kopje koffie / thee.

Data

- data voor het najaar volgen nog! 


Tijd  10.00 - 12.30 uur, uiterlijk 13.00 uur.

Locatie  Stroetlingsweg 1A, 6142 AT  Einighausen (Sittard, Limburg)

In deze sessies word je begeleid door trainer Manon. 

 


- Opleidingen tot Balance Breathing ademcoach

De Balance Breathing ademcoachopleiding is een opleiding van 6 dagen.
De opleiding kan ook bestaan uit 6 praktijkdagen omdat het een intensief programma is waarbij de theorie niet het voornaamste doel is (de theorie ontvang je voor de opleiding), waardoor je 6 dagen werkt met de praktijk.

De manier waarop je ademt is bepalend hoe jouw levensenergie stroomt. Je leert werken vanuit je hoger bewustzijn en vanuit deze trillingsfrequenties het helingsproces toe te passen.

je wordt een professionele ademcoach.

Je bent na deze opleiding in staat om mensen te begeleiden bij heling van emoties en het proces na heling wie zij echt zijn. Je leert hoe je andere mensen kan helpen nieuwe gedragsproblemen te verankeren in hun leven.

Persoonlijke ontwikkeling

Je leert emoties te helen en beperkende overtuigingen los te laten en je komt in contact met je essentie; namelijk jouw spirituele bewustzijn. Ook kom je weer in contact met je innerlijke kind.

De 6-daagse opleiding is als volgt opgebouwd:

De start is gelegen in een blok van 2 dagen waarin de coaches de ademhaling leren te lezen en de basis leggen voor het in het lichaam creëren van doorstroming van de levensenergie.

Het 2e blok bestaat ook uit 2 dagen waar je heel specifiek gaat werken met de dieper liggende blokkades in je lichaam, energetisch en vanuit spiritueel bewustzijn werkt om de lage frequentie en die lage dichtheid te helen.

Vervolgens hebben wij gekozen om na die 2 blokken een praktijk dag te doen. Een praktijk dag bedoelt om met elkaar te oefenen, feedback te krijgen en jouw expertise te vergroten.

Tussen de 2 blokken door krijg je de opdracht of de uitdaging om met mensen te werken met de BB-ademhaling.

De laatste dag is de praktijktoetsing waarin je al het geleerde mag toepassen en tot slot als coach of therapeut feedback ontvangt waar je alert op moet zijn om door te pakken of te groeien.

Ik heb ervoor gekozen om geen theoretische kennis te toetsen tijdens de opleiding. In het moderne onderwijs betekent leren dat je al lerend en werkend de stof eigen maakt.
Daarom geef ik je aan de voorkant voor het 1e en voor het 2e blok de theorie en de daarbij behorende vragen.
Zo kan je je thuis rustig voorbereiden en heb je de mogelijkheid alles uit te werken.

Als afsluiting krijg je een certificaat en ben je een professionele Balance Breathing ademcoach.

Daarbij houd ik 1x per jaar een terugkomdag voor alle gecertificeerde Balance Breathing ademcoaches.

In het leerproces word je begeleid door Manon en mij.
Manon is een ervaren BB-ademcoach en NLP Master en wij zitten er kort op om jouw maximaal leerrendement te geven.
Je ontvangt heel veel feedback en de sfeer bij ons is zeer veilig en vertrouwd.

- Data:

- 24 en 25 september 2024
- 15 en 16 oktober 2024
- 12 november 2024 en
- 03 december 2024 (examen), totaal 6 dagen.

  Kosten: € 1.845,00.

   
  Het programma

  Dag 1.

  Kennismaken met de ademhaling

  De 3 gebieden

  Transformatie niveaus

  Basis van coaching

  Dag 2.

  Balance Breathing ademtechnieken toepassen

  Ademanalyse behandelen en verbanden leggen

  Heling van emoties

  Dag 3.

  Spirituele anatomie

  Verdieping in coaching

  Tonen en expressie geven

  Werken met het lichaam

  Werken vanuit spiritueel- hoger bewustzijn

  Dag 4.

  Werken met energie

  Triggeren, activeren, uittrekken, integreren

  Benoemen van kernovertuigingen en gedragspatronen ontdekken

  Heling van het innerlijk kind

  Dag 5.

  Praktijk

  Oefenen met elkaar

  Feedback

  Dag 6.

  Certificering

  Waarom duurt deze opleiding 6 dagen?

  Bij veel opleidingen wordt veel te zwaar ingezet op kennis, op opdrachten uitvoeren en op studeren dat is mijns inziens de oude manier van opleiden, Dit leidt er vaker toe dat mensen willen voldoen aan de voorwaarden en eisen die door de trainer of een instituut zijn bepaald; veel cursisten snappen niet dat ze het dan doen voor de ander.
  Werken met BB vraagt nieuwsgierigheid, werken vanuit het hart, praktijkervaring opdoen, leren en telkens weer beter willen worden in het begeleiden van mensen.

  De invulling van de opleiding is vooral gericht op de praktijk waarbij de deelnemers telkens weer persoonlijke feedback krijgen. 

  Verder wil ik nog het volgende toevoegen:

  A. De theorietoetsing vindt plaats vóór aanvang van de opleiding. Vanuit een moderne kijk op onderwijs bestaat de beoordeling niet uit een score maar krijg je feedback van de trainer en mogelijk nog een specifieke uitdaging ter verdieping.
  B. Doordat de theorie al bekend is bestaat de opleiding vooral uit praktijkoefeningen.
  C. Niemand wordt een ervaren ademcoach tijdens een opleiding. Je leert het vak door te oefenen en ervaringen op te doen (net zoals met alles wat je moet leren).
  D. Iedereen heeft een bepaalde kwaliteit en energie en trekt dus zijn / haar eigen klanten aan.
  E. Iedereen die de essentie van BB snapt en werkt met hart en ziel is in staat om de ander te begeleiden.
  F. De meeste coaches integreren kennis en werken met de adem met een andere coachexpertise, het gaat er dus om het van jezelf te maken.
  G.Voor mensen die willen verbeteren in gespreksvaardigheid en coaching is een NLP-opleiding aan te raden (zie ook deze website).        

   Balance Breathing workshop trainer  

   Data: bij voldoende deelname (minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers) wordt een 3-daagse training uitgezet.   

   Tijdens een 3-daagse training leer je hoe je zelf workshops kan en mag organiseren met diverse thema's als doel.

   Het bijzondere van deze opleiding is het gegeven dat je na 3 dagen niet alleen een structuur hebt hoe je een training voorbereid en daarmee aansluit bij de diverse leerstijlen / leerbehoeften van deelnemers, maar ook de zekerheid hebt dat je het aangereikte meteen kunt gaan toepassen in je praktijk.
   De deelnemers krijgen eveneens meerdere inhoudelijk uitgewerkte formats voor diverse BB workshops.
   Deze driedaagse opleiding kent de volgende inhoud:

   1. Fysiologie van de Trainer   

   2. Groepsontwikkeling en processen

    3. Leerstijlen

    4. Het  4 – mat systeem voor BB trainers
        - De Little what
        - De Why
        - De What
        - De How
        - De What / if   

    5. Omgaan met weerstanden en vragen    

    6. De BIG WHY 

    7. Perifere visie 

    Daarnaast wordt de theorie van BB wat meer uitgediept om ook antwoorden te hebben op wat meer inhoudelijke vragen van deelnemers. De trainer leert te werken vanuit een 5 fase model voor trainers. Daarmee biedt deze opleiding eveneens een basis voor trainers die naast BB ook andere inhouden als trainer willen doceren. De trainer leert werken met metaforen, verbindt theorie aan eigen ervaringen en een persoonlijke missie. In de opleiding worden ook thema’s behandeld die een workshoptrainer zou kunnen gebruiken tijdens meerdere opvolgende workshops.

    Criteria

    Gecertificeerd BB ademcoach niveau 2

    Praktijk

    A. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB workshops geven aan kleine groepjes van maximaal 3 personen waarin de deelnemers liggend een sessie ondergaan.

     B. De BB workshoptrainer mag na de certificering zelfstandig BB trainingen geven aan groepen tot maximaal 6 personen. Echter door de groepsgrootte  groter dan 3 personen  mag de BB trainer alleen sit-up sessies geven met algemene thema’s gericht op kennismaken met BB. (Is anders onverantwoord).

     C. De BB workshoptrainer kan met inzet en ondersteuning van gecertificeerde BB ademcoaches (1 op 2) ook met grotere groepen werken.

      De BB workshoptrainer mag geen BB ademcoaches opleiden!  

      Locatie: Einighausen, Sittard (Limburg).

      Kosten: € 1.250,00

       

      N.B.: Gebruik je medicatie die emoties onderdrukken (SSRI's, benzo's etc), dan kan dit het effect van een ademsessie negatief beïnvloeden. Graag hebben we dan vooraf even contact met je.

      Wat levert de BB ademhaling jou op?

      De naam 'Balance Breathing' staat voor de balans herstellen vanuit je hogere bewustzijn.
      Heling en Transformatie vanuit liefde en spiritueel bewustzijn via coaching / workshops / opleidingen.
      Als individu: liefde, eigenwaarde, zelfvertrouwen, spiritueel bewustzijn en blijheid.
      Als coach: dankbaarheid, omdat je mensen helpt bovenstaande te verkrijgen.

      Hier een linkje op Spotify over Balance Breathing

      https://spotify.link/p82IUmsWSDb

      prijs

      USB-Stick Balance Breathing, na 15 september 2024 weer te bestellen.

      CD Balance Breathing nu ook verkrijgbaar op USB-Stick 
      Inclusief BTW en verzendkosten

      Agenda

      Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

      (Balance Breathing) Workshop Trainer
      Start: dinsdag 26 maart 2024

      Op 26, 27 en 28 maart 2024 is er weer een (BB) workshop trainer opleiding.

      Lees meer Inschrijven
      KI.2.B. week (Retreat) in Nederland
      Start: donderdag 6 juni 2024

      Deze retreat wordt in Nederland gehouden (Einighausen, nabij Sittard, Limburg).
      KI.2.B. week (Retreat)
      is volgeboekt. 

      Voor juni 2025 volgen de data.

      Lees meer Inschrijven
      Balance Breathing ademworkshop
      Start: zaterdag 15 juni 2024

      Balance Breathing ademworkshop in Einighausen (Sittard, Limburg). met kristallen klankschalen!
      Data voor het najaar volgen! 

      Lees meer Inschrijven