NIEUWSBRIEF / NIEUWS

Nieuwsbrieven

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2019   

De levensles van verliefd zijn!

Verliefdheid: leven op een roze wolk, niet helder denken, niet de juiste besluiten nemen; dat zijn de verwijten die mensen vaker te horen krijgen. Alsof ratio en helder denken de sleutels zijn voor een gelukkig leven. Daarnaast geven veel mensen aan dat  juist de periode van verliefd zijn ook de meest gelukkige periodes in hun leven waren.
Graag wil ik de beperking van ons denken én de magie van verliefdheid uiteenzetten in deze nieuwsbrief.
Wat is nu de waarde van alles van je gelooft?
Het antwoord op deze vraag levert een teleurstellend antwoord op want veel mensen zijn gaan denken vanuit moeten, presteren, niet goed genoeg zijn, hard werken, jezelf bewijzen en de essentie hiervan is dat het programmeringen zijn vanuit angst, tekort, niet voldoende eigenwaarde, onzekerheid of eigenliefde. Dat is wat ze geloven en wat hun gedrag bepaalt.
Waar komt al dit soort van slachtoffer denken vandaan? NLP maakt duidelijk dat je programmering plaatsvindt door samenleving, scholing, beroepsopleiding, opvoeding en hoe we leren omgaan  met gevoelens. Je leert denken en je gedragen conform je inprentingen. Deze onbewuste programma’s zijn vooral in onze samenleving gericht op blijven denken en vanuit je denken besluiten nemen. Dan neem je in ieder geval besluiten die de samenleving of iemand anders van je verwacht. 
Feitelijk betekent dit dat je zo geprogrammeerd bent dat je er zelfs van overtuigd bent dat jij al die besluiten zelf neemt. Maar niets is minder waar. Je leeft niet je eigen leven maar het leven zoals anderen dat voor je bedacht hebben.
Onderzoek wijst uit dat we voor 95% vanuit dit onderbewuste handelen. Wat is dan de levensles die in verliefdheid opgesloten zit? Ga maar eens terug naar het moment in je leven dat je verliefd was. Het mooie is dat de staat van verliefdheid ervoor zorgt dat de buitenwereld minder invloed heeft. Het maakt immers dan niets uit dat je bijvoorbeeld in de file staat of dat het eten niet zo lekker is, of je collega’s mopperen, of dat er wereldproblemen zijn. Ondanks dit alles kun je gewoon in het nu zijn en tevens heel gelukkig zijn.
In het nu creëer je met je je geliefde (die ook verliefd is) geweldig mooie dingen. Je creëert momenten van samenzijn, uitstapjes, humor, plezier etc.
De staat van verliefdheid is een staat waarin we creators zijn want alles wat je samen wilt realiseer je ook samen.
De conclusie is: verliefdheid is een staat van zijn, in het nu en vanuit het hart (gebaseerd op waardering, compassie, zorg en dankbaarheid) en daarmee manifesteren we allen wat we willen.
De levensles is de verliefdheid op jezelf, en het leven. Leef vanuit je hart!         


                 

Nieuws

27-09-2019: 13 enthousiaste ademcoaches geslaagd voor niveau I bij Banyan Centre, gefeliciteerd en wij zijn dankbaar voor de leuke samenwerking!  04-07-2019: 3 ademcoaches zijn geslaagd voor de opleiding van Balance Breathing workshoptrainer. Zij hebben hard gewerkt en een top prestatie neergezet. 
Wij wensen jullie veel plezier, passie en succes met jullie ademworkshops.