NLP Opleidingen

Ik ga met de NLP Opleidingen terug naar de basis van NLP.

Waarom kiezen voor Paul Lenferink NLP Opleidingen?

De opleidingen zijn uniek en bijzonder onderscheidend in NLP land:

- Terug naar de basis: van het hoofd terug naar het hart; ik ga met NLP terug naar de basis en die is gelegen in het hart, in ons morele kompas. Communicatie vanuit je hart kenmerkt zich door universele waarden gericht op gelijkwaardigheid, liefde, samenwerken, ontwikkeling, respect voor natuur, waardering, zorg, dankbaarheid, nieuwsgierigheid en vooral door continu leren en dus fouten mogen maken.  Lees meer over de visie van Paul ... 

  - Een unieke opbouw: het unieke aan de opbouw van de gecertificeerde opleidingen (NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner) is gelegen in de aandacht voor kwaliteit, ervaren en continu leren en verbeteren. De cursusdagen zijn op vrijdag en soms op zaterdag. De opleidingsdagen zijn heel afwisselend. Bij ons ligt de nadruk niet alleen op kennisoverdracht en theorie maar vooral op: “zelf ervaren en zelf doen”:

  • Je krijgt uitleg van de theorie.  
  • Wij geven een demonstratie.
  • Vervolgens ga jij zelf aan de slag, daarbij word je zoveel mogelijk persoonlijk begeleid door de trainers en mentoren en krijg je direct feedback.  

  - Persoonlijke aandacht door maatwerk: op de zaterdagen hebben we een zeer speciaal op maat gemaakt programma waarin ruimte is voor:

  • individuele coaching en begeleiding.
  • Vertaling NLP naar eigen context.
  • Mediumschap als advies of ingang voor je ontwikkeling.
  • Uitleg en herhaling NLP-inhoud.
  • Intrainen van nieuwe vaardigheden onder begeleiding waardoor je kwalitatieve feedback krijgt van trainer of mentor.
  • Balance Breathing; Ademen en balans.
  • Oefenen met elkaar o.l.v. mentor.
  • NLP-interventies ervaren door trainer of mentors, wie zijn de mentors?

  - Locatie: Gemeenschapshuis Born, Prinsbisdomstraat 5, 6121 JE  Born, zie ook: Gemeenschapshuis te Born, voldoende parkeerruimte, gratis parkeren, 3 minuten van de autosnelweg naar Maastricht, Heerlen of Eindhoven, Maaseik (B), fotogalerij   

   

  Welke NLP opleidingen kan je bij Paul Lenferink NLP Opleidingen volgen?

  - De NLP Basis Opleiding

     Een korte NLP Basis training om kennis te maken met NLP. In 2 dagen leer je basis NLP technieken en interventies. 

                   Lees meer over de inhoud NLP Basis                   Lees meer over kosten en data NLP Basis

     - De NLP Practitioner Opleiding

     In de NLP Practitioner Opleiding krijg je de inzichten en handvatten om prettiger en duidelijker te zijn in de omgang met jezelf en anderen. Dit helpt je om op een goede manier op te komen voor jezelf, je grenzen aan te geven en om te gaan met anderen, op een manier die bij jou past. Tevens gaan alle NLP interventies je helpen om bewuste en onbewuste hindernissen in jezelf te herkaderen en los te laten én daarnaast leer je ook hoe je een andere manier van denken, voelen en doen kunt programmeren en verankeren.   

                   Lees meer over de inhoud NLP Practitioner         Lees meer over kosten en data NLP Practitioner

     - De NLP Master Practitioner Opleiding

     In onze NLP Master Practitioner Opleiding krijg je alle inzichten en handvatten om de communicatie met jezelf en anderen naar hogere niveaus te tillen. In de Practitioner Opleiding heb je geleerd om je communicatie te verbeteren door te werken aan de basisvaardigheden van NLP en veranderingen op gedrag- en competentie niveau te realiseren. Je leert in de Master dat veranderen of het beïnvloeden van anderen op een dieper niveau ook betekent dat je erachter moet komen wat je zelf of wat de ander écht belangrijk vindt: bijvoorbeeld hoe denk jij of  denkt iemand over zichzelf, anderen en/of werk (onbewuste diep verankerde overtuigingen bepalen voor 95% wat we voelen en doen). Dit betekent dat de NLP Master communiceert  en beïnvloedt op het niveau van overtuigingen, waarden, identiteit en spiritualiteit. 

                   Lees meer over de inhoud NLP Master                 Lees meer over kosten en data NLP Master     NLP visie Paul 

     Ik ga hiermee terug naar de basis én de essentie van NLP. Deze is namelijk gelegen is een hele belangrijke vooronderstelling; “De betekenis van jouw communicatie is gelegen in de respons die je krijgt”. De respons die we terugzien en horen vanuit de samenleving, politiek, bedrijven, of gedrag gericht op hebzucht, ego, consumptie heeft direct te maken met onze communicatie. Veranderen kan dan ook alleen als wij anders gaan communiceren.

     Vanuit de vooronderstelling: “De betekenis van jouw communicatie is gelegen in de respons die je krijgt” zijn veel NLP-ers onbewust en onbedoeld de wereld waarin we leven met bijbehorend onrecht, ongelijkheid, en strijd etc aan het versterken. Ik wil een ander bewustzijn helpen ondersteunen; Ik wil met NLP een bijdrage leveren aan een wereld die uitgaat van andere waarden.

     Ik ben de afgelopen 20 jaar door veel mensen geïnspireerd. Met name door een aantal mensen die de verbinding hebben gelegd tussen spiritualiteit en wetenschap. De essentie van de NLP vooronderstelling:  “De betekenis van je communicatie is gelegen in  de respons die je krijgt” heeft een duidelijke en niet te ontkennen wetenschappelijke onderbouwing. Mensen als Greg Braden, Bruce Lipton, Lynn Mc Taggert, Rupert Sheldrake, Albert Einstein, Joe Dispenza zijn een aantal wetenschappers die hier al jaren mee bezig zijn bevestigen dat 95% van hoe wij denken, voelen en doen voortkomt uit hoe we geprogrammeerd zijn.

     Een NLP-opleiding volgen bij Paul Lenferink betekent ervoor kiezen om een creator te gaan zijn en een participant van de toekomstige wereld. Dat wil zeggen; een bijdrage willen leveren aan een wereld die gebaseerd is op gelijkwaardigheid, gelijke verdeling, liefde en samenwerken i.p.v. een wereld gebaseerd op ego, hebzucht en consumptie.

     Hiervoor is slechts een verandering nodig van het hoofd naar het hart. Dat lijkt een kleine stap te zijn maar het valt soms niet altijd mee om oude patronen in denken, voelen en doen te doorbreken. We leven in een wereld waarin het oude denken gericht op geld, presteren, hebzucht, status en ego diep verankerd is.

     Het doel van de NLP reis is liefde voor jezelf, liefde en compassie voor anderen en vanuit liefde maximaal invloed gaan hebben op onze toekomst.

     Veel mensen willen het anders maar hopen vervolgens dat leiders of bedrijven die verandering voor hen realiseren. Dat is een foute aanname! Zo werkt veranderen helaas niet! Niet op persoonlijk niveau en daarom ook niet in organisaties en in de samenleving. Veranderen kan alleen echt slagen van binnenuit, en daar zullen we zelf iets voor moeten doen. Create your own world! In NLP leren we deelnemers om een creator te zijn van je eigen leven. Weer verlangen, dromen en gericht zijn op wat vreugde geeft is de basis van een andere wereld. Want alles waar je aandacht aan geeft wordt groter en gaat leven.

     Wie zijn wij?

     Wij zijn een heel enthousiast team, wij stellen ons aan jullie voor: v.l.n.r.: Paul Lenferink, Cecile Vluggen en Manon Vollers.

     Mijn naam is Manon Vollers.

     Wat ben ik blij dat ik bijna mijn NLP Master in de pocket heb. NLP heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven, ik ben er enorm van gegroeid zowel persoonlijk als in mijn communicatie. Het voelt als herboren worden maar nu zonder alle opgelegde inprentingen en geprogrammeerde waarheden vanuit de samenleving. Ik mag er ZIJN en dat komt vanuit mijn hart. 

     Ik ben vaste mentor bij de NLP opleidingen. Ik vind het heel dankbaar en fijn om mensen op weg te helpen hun hart te volgen en hun te helpen oude patronen en denkwijzen te veranderen zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Daarnaast ben ik ook Balance Breathing ademcoach en medium. Tevens ondersteun ik Paul in de front- en backoffice werkzaamheden.  

     Mijn naam is Cecile Vluggen.

     Mijn naam is Cécile Vluggen. NLP heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedragspatronen en mijn valkuilen. Ik blijf nu meer in mijn kracht staan, waardoor ik mijn doelen, zowel privé als op mijn werk, beter kan realiseren. Niet langer op de automatische piloot communiceren en me achteraf realiseren dat ik weer in een valkuil ben gestapt. Maar vanuit mijn hart bewust communiceren!!

     Ik ben vaste mentor bij de NLP-opleidingen. Ik krijg energie van mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Ik begeleid ze bij hun zoektocht naar hun belemmerende overtuigingen en het ontdekken van interne hulpbronnen. Ik gun iedereen die mooie reis naar een betere zelf !

     Vervolg wat gaat een NLP Opleiding jou opleveren:
     NLP helpt je  te leven vanuit passie, liefde en plezier. NLP leert je daarom allereerst om weer vragen te gaan stellen over alles waar je zo onbewust van overtuigd bent om van daaruit veel bewuster keuzes te gaan maken. NLP is geen motivatie training. NLP is een traject waarin je leert waarom dat je doet wat je doet. Leert je bewust te worden van onbewuste drijfveren. NLP stelt vragen waarom je gemotiveerd bent voor wat je nu doet (terwijl je het niet meer wilt doen). Er is namelijk een interne drive die leidt tot emoties en gedragskeuzes. Wanneer je de onzichtbare programma’s die jou bepalen begrijpt kun je bewust keuzes maken voor je toekomst.

     Je wordt bewust en ontwikkelt nieuw gedrag en je bent geïnspireerd en krijgt energie voor het maken van nieuwe keuzes. Daarnaast leer je invloed te gaan hebben op de wereld om je heen. Je hebt al heel veel invloed want alle besluiten die je neemt hebben namelijk direct gewild of ongewild invloed op een heleboel andere mensen. Denk maar aan je keuze voor een andere baan, partner, verhuizing, of aan vaak reageren vanuit negatieve emoties.  Hoeveel levens van anderen worden daardoor beïnvloed? Dit gegeven is een zeer uitdagend startpunt. Welke besluiten ga jij nemen? Welke invloed ga jij hebben? NLP maakt je bewust van besluiten en invloed die je daarmee hebt op je eigen welbevinden en dat van anderen. Niet omdat je zo bewust met anderen bezig bent maar omdat je beseft dat elke keuze uit je hart en de wijze waarop je dit verbaal en non-verbaal uitdraagt een bijzonder positief effect heeft op anderen. En hoe gaat als vanzelf de wereld langzaam maar zeker veranderen als heel veel mensen vanuit het hart gaan leven?     De Inhoud NLP Basis

     Je wilt graag meer weten over NLP en je wil leren, ervaren en voelen hoe en of het werkt?
     In dat geval is onze tweedaagse NLP Basis opleiding (4 dagdelen) iets voor jou. In deze twee dagen nemen we je mee op een kennismakingsreis: De NLP Basis training.
     Je maakt kennis met onze unieke combinatie van NLP en persoonlijke groei.

     Houding: Hoe bewaar je je rust en hou je overzicht?

     Structuur: Hoe zorg je dat je gesprekken nog meer opleveren en beter verlopen?

     Vragen: Welke vragen geven de meest bruikbare antwoorden?

     Feedback: Hoe geef je goede feedback?

     Ankeren: Hoe houd je positieve gevoelens en veranderingen vast?

     Herkaderen: Hoe zorg je ervoor dat je op een andere manier een probleem of vraagstuk bekijkt waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan?

     Kaders: Leer nog meer over je eigen grenzen en hoe je ze het gemakkelijkste overbrengt. En ontdek met welke andere kaders en grenzen je te maken hebt.

     Gedragspatronen: Leer hinderlijke gewoonten te herkennen en te doorbreken

     Uiteindelijk leveren deze twee dagen je inzicht in wat je doet en hoe je overkomt.
     Je leert technieken om dit te verbeteren en om nog gemakkelijker je doelen te bereiken.
     Je zult met plezier terug kijken op deze opleiding omdat je elke dag weer iets over jezelf zal leren wat je direct kan gebruiken op je werk of thuis.

     - Tijdsinvestering
     Naast de twee opleidingsdagen (4 dagdelen) kun je rekenen op totaal ongeveer 4 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie.

     - Certificering
     Deze opleiding wordt afgesloten met een “Bewijs van deelname”.


     Kosten en data NLP Basis Opleiding

     - Kosten € 445,00

     - BTW onderwijsvrijstelling
     Paul Lenferink NLP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP Opleidingen. (www.crkbo.nl)

     - Data
     Vrijdag 10 januari 2020 en vrijdag 31 januari 2020.
     De lesdagen zijn van 9.30 uur - 17.30 uur.
     De Inhoud NLP Practitioner 

     Herken je mogelijk een of meerdere van onderstaande doelen die je vanuit je hart zou willen bereiken, dan is NLP de geschikte opleiding voor jou. 

     • Je wilt je graag persoonlijk ontwikkelen
     • Je wilt wel veranderen maar je weet niet hoe.
     • Je wilt je zeker voelen zodat je ook in actie komt
     • Je merkt dat je niet reageert zoals je zou willen als je gestrest bent.
     • Je wordt steeds weer geconfronteerd met je valkuilen.
     • Je vindt het moeilijk om nee te zeggen.
     • Je wilt beter zijn in vragen stellen en coaching.
     • Je wilt je zeker voelen zodat je ook in actie komt.
     • En je wilt dit wel doorbreken, maar je weet niet hoe?

     Uiteindelijk levert deze opleiding je het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en de vaardigheden op om je doelen te kunnen bereiken.

     • Wat is NLP?
     • Houding: Hoe bewaar je je rust en hou je overzicht?
     • Structuur: Hoe zorg je dat je gesprekken nog meer opleveren en beter verlopen?
     • Vragen: Welke vragen geven de meest bruikbare antwoorden?
     • Feedback: Hoe geef je juiste feedback?
     • Ankeren: Hoe hou je een goed gevoel en veranderingen vast?
     • Herkaderen: Hoe zorg je ervoor dat je op een andere manier een probleem of vraagstuk bekijkt, waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan?
     • Kaders: Leer nog meer over je eigen grenzen en hoe je ze het gemakkelijkste overbrengt. En ontdek met welke andere kaders en grenzen je te maken hebt.
     • Gedragspatronen: Leer hinderlijke gewoonten en gedrag te herkennen en deze te doorbreken.
     • Welke communicatieprocessen zijn er?
     • Wat is rapport?
     • Hoe maak je optimaal contact?
     • Wat is het belang van het gebruik van zintuigen in communicatie?
     • Hoe gebruik je representatiesystemen om beter te communiceren?
     • Hoe gebruik je submodaliteiten om ervaringen uit het verleden los te laten?
     • Hoe stel je de juiste doelen?
     • Hoe kun je jouw hulpbronnen gebruiken om je doelen te bereiken?
     • Wat zijn je talenten en kwaliteiten?
     • Hoe kun je jouw visie ontwikkelen?
     • Ontdek met hulp van het Metamodel wat de ander echt bedoelt!
     • Hoe kun je door het hanteren van Milton taalpatronen mensen helpen hun potentiële kwaliteiten te benutten?
     • Ervaar en leer hoe je positieve herinneringen en gevoelens door middel van ankeren kunt oproepen.
     • Hoe kun je communiceren met delen?
     • Hoe kun je belemmerende gedragspatronen ontdekken en veranderen?
     • Hoe kun je werken met tijdslijnen en Timeline-therapy ?
     • Wat is een fobie of een overweldigende emotie en hoe kun je deze reacties doorbreken?

     - Tijdsinvestering
     Naast de opleidingsdagen werk je onder begeleiding van een mentor in groepen om de vaardigheden verder te verbeteren en ook om alle vragen die je nog hebt te kunnen stellen. Reken op totaal ongeveer 200 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie. Na elke zaterdag ontvang je per mail een tussentijdse theoretische toets waarin je vragen krijgt voorgelegd die wij de vorige vrijdagen hebben behandeld.

     - Certificering
     Deze opleiding wordt afgesloten met een toetsing en een internationaal erkend NLP Practitioner certificaat.

     Kosten en data NLP Practitioner opleiding

     10 vrijdagen en 6 zaterdagen = Practitioner in 16 dagen;
     - Kosten €  2.650,00.

     Mensen die de NLP Basis al bij mij hebben gedaan hebben 2 opties.

     Optie 1.  Vanaf de start van de NLP Practitioner (herhaling van de NLP Basis elementen). 
     - Kosten €  2.450,00.

     Optie 2.  Instromen vanaf dag 3 van de NLP Practitioner op vrijdag 9 oktober 2020.
      - Kosten € 2.350,00.

     - BTW Onderwijsvrijstelling
     Paul Lenferink NLP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP opleidingen. (www.crkbo.nl)

     - Data

     Vrijdag     11 september 2020
     Vrijdag     25 september 2020
     Vrijdag       9 oktober 2020
     Zaterdag  31 oktober 2020
     Vrijdag      6 november 2020
     Zaterdag  28 november 2020
     Vrijdag     11 december 2020
     Zaterdag  16 januari 2021
     Vrijdag     05 februari 2021
     Zaterdag    6 maart 2021
     Vrijdag     26 maart 2021
     Vrijdag       9 april 2021
     Zaterdag    1 mei 2021
     Vrijdag     21 mei 2021
     Zaterdag  12 juni 2021
     Vrijdag     25 juni 2021,   10 Vrijdagen + 6 Zaterdagen  =   Practitioner in 16 dagen

     De lesdagen zijn van 09.30 uur - 17.30 uur

      De inhoud van de Master Practitioner Opleiding

      Bij ons de Master volgen betekent dus dat je de verdieping voelt van het samengaan van NLP en Persoonlijke Groei. De effecten worden waarneembaar omdat je beter in staat bent om ook onder druk en bij stress in je kracht te blijven en vanuit je hart te blijven communiceren.
      Je blijft flexibel en creatief in moeilijke situaties, omdat je in staat bent om te communiceren en coachen vanuit jouw eigen Missie en Visie op jezelf, gedrag van anderen en de wereld waarin we leven.

      • Je gaat een expert modelleren. Dat betekent dat je van een door jou gekozen expert leert hoe hij of zij in staat is om die expert te zijn en je kunt deze techniek daarna ook overdragen op anderen. Je bent leerling, wordt zelf een master en uiteindelijk draag jij de techniek over op je medecursisten.
      • Je leert werken met en communiceren vanuit verschillende Neurologische Niveaus. Hierdoor heb je meer rapport, kom je sneller tot de kern en word je bewust van je missie en visie.
      • Je herkent en ervaart de kracht van waarden en normen en leert hoe je met inzet van waarden sneller gedragsverandering kunt krijgen.
      • Je ontdekt en leert werken met overtuigingen.
      • Je gaat op een luchtige en krachtige manier Provocatieve technieken gebruiken. Je leert hoe je kunt uitdagen, prikkelen en confronteren met behoud van respect voor de ander
      • Je leert gedragspatronen beter te herkennen, benoemen en doorbreken met behulp van Metaprogramma’s.
      • Je gaat op Masterniveau taalpatronen herkennen en deze gebruiken in je communicatie en daardoor wordt ook je taalvaardigheid en vermogen tot herkaderen groter en effectiever.
      • Je maakt grote stappen in je persoonlijke groei door de Masterverander-technieken op overtuigingsniveau, waardenniveau en identiteitsniveau:
       • - reïmprinting
       • - timeline therapy
       • - meta-spiegel
       • - hoefijzermodel
       • - criteria-spin
       • - kerntransformatie

      - Tijdsinvestering
      Naast de opleidingsdagen werk je onder begeleiding van een mentor in groepen om de vaardigheden verder te verbeteren en ook om alle vragen die je nog hebt te kunnen stellen. Reken op totaal ongeveer 200 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie. Na elke zaterdag ontvang je per mail een tussentijdse theoretische toets waarin je vragen krijgt voorgelegd die wij de vorige vrijdagen hebben behandeld.

      - Certificering
      Deze opleiding wordt afgesloten met een toetsing en een internationaal erkend NLP Master Practitioner certificaat.

      Kosten en data Master Practitioner opleiding

      11 vrijdagen en 6 zaterdagen = Master Practitioner in 17 dagen;
      - Kosten €  2.845,00.

      - BTW Onderwijsvrijstelling
      Paul Lenferink NlP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP opleidingen. (www.crkbo.nl)

      - Data


      Vrijdag       4 september 2020
      Vrijdag     18 september 2020
      Zaterdag   26 september 2020
      Vrijdag      16 oktober 2020
      Vrijdag      20 november 2020  
      Zaterdag   19 december 2020  
      Vrijdag        8  januari 2021
      Vrijdag      22 januari 2021  
      Zaterdag     6 februari 2021
      Vrijdag      26 februari 2021
      Vrijdag      19 maart 2021    
      Zaterdag     3 april 2021  
      Vrijdag      23 april 2021  
      Vrijdag      14 mei 2021
      Zaterdag     5 juni 2021
      Zaterdag    19 juni 2021    
      Vrijdag        2 juli 2021    

      De lesdagen zijn van 9.30 uur - 17.30

      fotogalerij

      Onze zeer gastvrije Anita die ons weer elke keer verrast met een geweldige lunch.


      Éen van de gezellige lunchhoeken.

      Wat gaat een NLP opleiding bij Paul jou opleveren?

      Je wordt bewust van onbewust gedrag en op basis van communicatie vanuit je hart leer je hoe je vanuit gelijkwaardigheid, liefde, samenwerken, verbinding, ontwikkeling, respect, creativiteit, speelsheid, en rechtvaardigheid te gaan staan voor jezelf en te communiceren met anderen. Lees meer...  

      prijs € 27,29

      De NLP coach als inspirator

      Inclusief verzendkosten

      Agenda

      Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

      NLP Basis
      Start: vrijdag 10 januari 2020

      Op vrijdag 10 januari 2020 begint onze 2-daagse NLP Basis Opleiding

      Lees meer Inschrijven
      NLP Master Practitioner opleiding
      Start: vrijdag 4 september 2020

      Op vrijdag 4 september 2020 begint onze NLP Master Practitioner. 

      Lees meer Inschrijven
      NLP Practitioner opleiding
      Start: vrijdag 11 september 2020

      Op vrijdag 11 september 2020 begint onze NLP Practitioner.

      Lees meer Inschrijven