PL NLP Opleidingen / Teamcoach Opleidingen

PL NLP Opleidingen; voor meer informatie klik hier →  NLP Opleidingen 
Teamcoaching voor HR professionals opleiding; voor meer informatie klik hier → Teamcoach Opleidingen 

WIL JIJ OOK ONZE NIEUWSBRIEVEN ONTVANGEN, SCHRIJF JE DAN HIER IN → http://eepurl.com/gEY9fv 
Je ontvangt dan gratis het E-book "NLP in een notendop".

Waarom kiezen voor PL NLP Opleidingen?

De opleidingen zijn uniek en bijzonder onderscheidend in NLP land:

- Terug naar de basis: van het hoofd terug naar het hart; ik ga met NLP terug naar de basis en die is gelegen in het hart, in ons morele kompas. Communicatie vanuit je hart kenmerkt zich door universele waarden gericht op gelijkwaardigheid, liefde, samenwerken, ontwikkeling, respect voor natuur, waardering, zorg, dankbaarheid, nieuwsgierigheid en vooral door continu leren en dus fouten mogen maken.  Lees meer over de visie van Paul ... 

  - Een unieke opbouw: het unieke aan de opbouw van de gecertificeerde opleidingen (NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner) is gelegen in de aandacht voor kwaliteit, ervaren en continu leren en verbeteren. De cursusdagen zijn op vrijdag en soms op zaterdag. De opleidingsdagen zijn heel afwisselend. 

  Onze NLP opleidingen kenmerken zich door de zeer persoonlijke begeleiding. Bij ons ligt de nadruk niet alleen op kennisoverdracht en theorie maar vooral op: “zelf ervaren en zelf doen”:

  • Je krijgt uitleg van de theorie.  
  • Wij geven een demonstratie welke ook middels een filmpje beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor kun je rustig en stap voor stap de techniek of interventie rustig bekijken en daardoor bereik je een maximaal leereffect. 
  • Vervolgens ga jij zelf aan de slag, daarbij word je zoveel mogelijk persoonlijk begeleid door de trainers en mentoren en krijg je direct feedback.  

  - Persoonlijke aandacht door maatwerk: op de zaterdagen hebben we een zeer speciaal op maat gemaakt programma waarin ruimte is voor:

  • individuele coaching en begeleiding.
  • Vertaling NLP naar eigen context.
  • Mediumschap als advies of ingang voor je ontwikkeling.
  • Uitleg en herhaling NLP-inhoud.
  • Intrainen van nieuwe vaardigheden onder begeleiding waardoor je kwalitatieve feedback krijgt van trainer of mentor.
  • Balance Breathing; Ademen en balans.
  • Oefenen met elkaar o.l.v. mentor.
  • NLP-interventies ervaren door trainer of mentors, wie zijn de mentors?

     

     Welke NLP opleidingen kan je bij PL NLP Opleidingen (Sittard, Limburg) volgen?

  - De NLP Basis Opleiding

     Een korte NLP Basis training om kennis te maken met NLP. In 2 dagen leer je basis NLP technieken en interventies. 

                   Lees meer over de inhoud NLP Basis                   Lees meer over kosten en data NLP Basis

     - De NLP Practitioner dagopleiding

     In de NLP Practitioner Opleiding krijg je de inzichten en handvatten om prettiger en duidelijker te zijn in de omgang met jezelf en anderen. Dit helpt je om op een goede manier op te komen voor jezelf, je grenzen aan te geven en om te gaan met anderen, op een manier die bij jou past. Tevens gaan alle NLP interventies je helpen om bewuste en onbewuste hindernissen in jezelf te herkaderen en los te laten én daarnaast leer je ook hoe je een andere manier van denken, voelen en doen kunt programmeren en verankeren.   

                   Lees meer over de inhoud NLP Practitioner         Lees meer over kosten en data NLP Practitioner

     - De NLP Master Practitioner Opleiding

     In onze NLP Master Practitioner Opleiding krijg je alle inzichten en handvatten om de communicatie met jezelf en anderen naar hogere niveaus te tillen. In de Practitioner Opleiding heb je geleerd om je communicatie te verbeteren door te werken aan de basisvaardigheden van NLP en veranderingen op gedrag- en competentie niveau te realiseren. Je leert in de Master dat veranderen of het beïnvloeden van anderen op een dieper niveau ook betekent dat je erachter moet komen wat je zelf of wat de ander écht belangrijk vindt: bijvoorbeeld hoe denk jij of  denkt iemand over zichzelf, anderen en/of werk (onbewuste diep verankerde overtuigingen bepalen voor 95% wat we voelen en doen). Dit betekent dat de NLP Master communiceert  en beïnvloedt op het niveau van overtuigingen, waarden, identiteit en spiritualiteit. 

                   Lees meer over de inhoud NLP Master                 Lees meer over kosten en data NLP Master 

     NLP visie Paul 

     Ik ga hiermee terug naar de basis én de essentie van NLP. Deze is namelijk gelegen is een hele belangrijke vooronderstelling; “De betekenis van jouw communicatie is gelegen in de respons die je krijgt”. De respons die we terugzien en horen vanuit de samenleving, politiek, bedrijven, of gedrag gericht op hebzucht, ego, consumptie heeft direct te maken met onze communicatie. Veranderen kan dan ook alleen als wij anders gaan communiceren.

     Vanuit de vooronderstelling: “De betekenis van jouw communicatie is gelegen in de respons die je krijgt” zijn veel NLP-ers onbewust en onbedoeld de wereld waarin we leven met bijbehorend onrecht, ongelijkheid, en strijd etc aan het versterken. Ik wil een ander bewustzijn helpen ondersteunen; Ik wil met NLP een bijdrage leveren aan een wereld die uitgaat van andere waarden.

     Ik ben de afgelopen 20 jaar door veel mensen geïnspireerd. Met name door een aantal mensen die de verbinding hebben gelegd tussen spiritualiteit en wetenschap. De essentie van de NLP vooronderstelling:  “De betekenis van je communicatie is gelegen in  de respons die je krijgt” heeft een duidelijke en niet te ontkennen wetenschappelijke onderbouwing. Mensen als Greg Braden, Bruce Lipton, Lynn Mc Taggert, Rupert Sheldrake, Albert Einstein, Joe Dispenza zijn een aantal wetenschappers die hier al jaren mee bezig zijn bevestigen dat 95% van hoe wij denken, voelen en doen voortkomt uit hoe we geprogrammeerd zijn.

     Een NLP-opleiding volgen bij Paul Lenferink betekent ervoor kiezen om een creator te gaan zijn en een participant van de toekomstige wereld. Dat wil zeggen; een bijdrage willen leveren aan een wereld die gebaseerd is op vrijheid, gelijkwaardigheid, gelijke verdeling, liefde en samenwerken i.p.v. een wereld gebaseerd op ego, hebzucht en consumptie.

     Hiervoor is slechts een verandering nodig van het hoofd naar het hart. Dat lijkt een kleine stap te zijn maar het valt soms niet altijd mee om oude patronen in denken, voelen en doen te doorbreken. We leven in een wereld waarin het oude denken gericht op geld, presteren, hebzucht, status en ego diep verankerd is.

     Het doel van de NLP reis is liefde voor jezelf, liefde en compassie voor anderen en vanuit liefde maximaal invloed gaan hebben op onze toekomst.

     Veel mensen willen het anders maar hopen vervolgens dat leiders of bedrijven die verandering voor hen realiseren. Dat is een foute aanname! Zo werkt veranderen helaas niet! Niet op persoonlijk niveau en daarom ook niet in organisaties en in de samenleving. Veranderen kan alleen echt slagen van binnenuit, en daar zullen we zelf iets voor moeten doen. Create your own world! In NLP leren we deelnemers om een creator te zijn van je eigen leven. Weer verlangen, dromen en gericht zijn op wat vreugde geeft is de basis van een andere wereld. Want alles waar je aandacht aan geeft wordt groter en gaat leven.

     Wie zijn wij?

     Wij zijn een heel enthousiast team, wij stellen ons aan jullie voor: v.l.n.r.: Paul Lenferink, Cecile Vluggen en Manon Vollers.

     Mijn naam is Manon Vollers.

     NLP heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven, ik ben er enorm van gegroeid zowel persoonlijk als in mijn communicatie. Het voelt als herboren worden maar nu zonder alle opgelegde inprentingen en geprogrammeerde waarheden vanuit de samenleving. Ik mag er ZIJN en dat komt vanuit mijn hart. 

     Ik ben vaste mentor bij de NLP opleidingen. Ik vind het heel dankbaar en fijn om mensen op weg te helpen hun hart te volgen, om mensen weer contact te laten maken met hun gevoel en hun te helpen oude patronen en denkwijzen te veranderen zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Daarnaast ben ik ook Balance Breathing ademcoach / workshoptrainer en medium. 
     Ook geef ik kristallen klankschalen retreats met behulp van onze ademhaling en een geleide meditatie.
     Tevens ondersteun ik Paul in de front- en backoffice werkzaamheden.  

     Mijn naam is Cecile Vluggen.

     Mijn naam is Cécile Vluggen. NLP heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedragspatronen en mijn valkuilen. Ik blijf nu meer in mijn kracht staan, waardoor ik mijn doelen, zowel privé als op mijn werk, beter kan realiseren. Niet langer op de automatische piloot communiceren en me achteraf realiseren dat ik weer in een valkuil ben gestapt. Maar vanuit mijn hart bewust communiceren!!

     Ik ben vaste mentor bij de NLP-opleidingen. Ik krijg energie van mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Ik begeleid ze bij hun zoektocht naar hun belemmerende overtuigingen en het ontdekken van interne hulpbronnen. Ik gun iedereen die mooie reis naar een betere zelf !

     Vervolg wat gaat een NLP Opleiding jou opleveren:
     NLP helpt je  te leven vanuit passie, liefde en plezier. NLP leert je daarom allereerst om weer vragen te gaan stellen over alles waar je zo onbewust van overtuigd bent om van daaruit veel bewuster keuzes te gaan maken. NLP is geen motivatie training. NLP is een traject waarin je leert waarom dat je doet wat je doet. Leert je bewust te worden van onbewuste drijfveren. NLP stelt vragen waarom je gemotiveerd bent voor wat je nu doet (terwijl je het niet meer wilt doen). Er is namelijk een interne drive die leidt tot emoties en gedragskeuzes. Wanneer je de onzichtbare programma’s die jou bepalen begrijpt kun je bewust keuzes maken voor je toekomst.

     Je wordt bewust en ontwikkelt nieuw gedrag en je bent geïnspireerd en krijgt energie voor het maken van nieuwe keuzes. Daarnaast leer je invloed te gaan hebben op de wereld om je heen. Je hebt al heel veel invloed want alle besluiten die je neemt hebben namelijk direct gewild of ongewild invloed op een heleboel andere mensen. Denk maar aan je keuze voor een andere baan, partner, verhuizing, of aan vaak reageren vanuit negatieve emoties.  Hoeveel levens van anderen worden daardoor beïnvloed? Dit gegeven is een zeer uitdagend startpunt. Welke besluiten ga jij nemen? Welke invloed ga jij hebben? NLP maakt je bewust van besluiten en invloed die je daarmee hebt op je eigen welbevinden en dat van anderen. Niet omdat je zo bewust met anderen bezig bent maar omdat je beseft dat elke keuze uit je hart en de wijze waarop je dit verbaal en non-verbaal uitdraagt een bijzonder positief effect heeft op anderen. En hoe gaat als vanzelf de wereld langzaam maar zeker veranderen als heel veel mensen vanuit het hart gaan leven?


     De Inhoud NLP Basis

     Je wilt graag meer weten over NLP en je wil leren, ervaren en voelen hoe en of het werkt?
     In dat geval is onze tweedaagse NLP Basis opleiding (4 dagdelen) iets voor jou. In deze twee dagen nemen we je mee op een kennismakingsreis: De NLP Basis training.
     Je maakt kennis met onze unieke combinatie van NLP en persoonlijke groei.

     Houding: Hoe bewaar je je rust en hou je overzicht?

     Structuur: Hoe zorg je dat je gesprekken nog meer opleveren en beter verlopen?

     Vragen: Welke vragen geven de meest bruikbare antwoorden?

     Feedback: Hoe geef je goede feedback?

     Ankeren: Hoe houd je positieve gevoelens en veranderingen vast?

     Herkaderen: Hoe zorg je ervoor dat je op een andere manier een probleem of vraagstuk bekijkt waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan?

     Kaders: Leer nog meer over je eigen grenzen en hoe je ze het gemakkelijkste overbrengt. En ontdek met welke andere kaders en grenzen je te maken hebt.

     Gedragspatronen: Leer hinderlijke gewoonten te herkennen en te doorbreken

     Uiteindelijk leveren deze twee dagen je inzicht in wat je doet en hoe je overkomt.
     Je leert technieken om dit te verbeteren en om nog gemakkelijker je doelen te bereiken.
     Je zult met plezier terug kijken op deze opleiding omdat je elke dag weer iets over jezelf zal leren wat je direct kan gebruiken op je werk of thuis.

     - Tijdsinvestering
     Naast de twee opleidingsdagen (4 dagdelen) kun je rekenen op totaal ongeveer 4 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie.

     - Certificering
     Deze opleiding wordt afgesloten met een “Bewijs van deelname”.


     Kosten en data NLP Basis Opleiding

     - Kosten € 525,00

     - BTW onderwijsvrijstelling
     PL NLP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP Opleidingen. (www.crkbo.nl)

     Data

     De volgende 2-daagse NLP Basis is op donderdag 16 mei 2024 en donderdag 30 mei 2024

     De lesdagen zijn van 9.30 uur - 17.30 uur.


     - Locatie
     Einighausen (Sittard, Limburg).     PL NLP Opleidingen is als instituut aangesloten bij de NVNLP. 
     https://www.nvnlp.nl      De Inhoud NLP Practitioner 

     Herken je mogelijk een of meerdere van onderstaande doelen die je vanuit je hart zou willen bereiken, dan is NLP de geschikte opleiding voor jou. 

     • Je wil effectieve communicatie
     • Je wil meer uit je talent halen
     • Je weet dat je meer kan dan je nu laat zien
     • Je leeft soms in je hoofd, soms in je gevoel
     • Je wil vanuit je hart reageren
     • Je wil leven vanuit je hart maar in deze tijd vind je dat moeilijk
     • Je gelooft in vrije wil van mens-zijn
     • Je wil leven vanuit kansen en mogelijkheden
     • Je wil de controle loslaten
     • Je wil een goede ouder / vriend / partner zijn door jezelf te blijven
     • Je wil persoonlijk groeien
     • Je wil in jouw eigen kracht blijven staan ondanks alles wat er rondom je heen gebeurt
     • Je wil zaadjes planten bij mensen vanuit liefde & verbinding

     Uiteindelijk levert deze opleiding je het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en de vaardigheden op om je doelen te kunnen bereiken.

     • Wat is NLP?
     • Houding: Hoe bewaar je je rust en hou je overzicht?
     • Structuur: Hoe zorg je dat je gesprekken nog meer opleveren en beter verlopen?
     • Vragen: Welke vragen geven de meest bruikbare antwoorden?
     • Feedback: Hoe geef je juiste feedback?
     • Ankeren: Hoe hou je een goed gevoel en veranderingen vast?
     • Herkaderen: Hoe zorg je ervoor dat je op een andere manier een probleem of vraagstuk bekijkt, waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan?
     • Kaders: Leer nog meer over je eigen grenzen en hoe je ze het gemakkelijkste overbrengt. En ontdek met welke andere kaders en grenzen je te maken hebt.
     • Gedragspatronen: Leer hinderlijke gewoonten en gedrag te herkennen en deze te doorbreken.
     • Welke communicatieprocessen zijn er?
     • Wat is rapport?
     • Hoe maak je optimaal contact?
     • Wat is het belang van het gebruik van zintuigen in communicatie?
     • Hoe gebruik je representatiesystemen om beter te communiceren?
     • Hoe gebruik je submodaliteiten om ervaringen uit het verleden los te laten?
     • Hoe stel je de juiste doelen?
     • Hoe kun je jouw hulpbronnen gebruiken om je doelen te bereiken?
     • Wat zijn je talenten en kwaliteiten?
     • Hoe kun je jouw visie ontwikkelen?
     • Ontdek met hulp van het Metamodel wat de ander echt bedoelt!
     • Hoe kun je door het hanteren van Milton taalpatronen mensen helpen hun potentiële kwaliteiten te benutten?
     • Ervaar en leer hoe je positieve herinneringen en gevoelens door middel van ankeren kunt oproepen.
     • Hoe kun je communiceren met delen?
     • Hoe kun je belemmerende gedragspatronen ontdekken en veranderen?
     • Hoe kun je werken met tijdslijnen en Timeline-therapy ?
     • Wat is een fobie of een overweldigende emotie en hoe kun je deze reacties doorbreken?

     - Tijdsinvestering
     Naast de opleidingsdagen werk je onder begeleiding van een mentor in groepen om de vaardigheden verder te verbeteren en ook om alle vragen die je nog hebt te kunnen stellen. Reken op totaal ongeveer 200 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie. Na elke zaterdag ontvang je per mail een tussentijdse theoretische toets waarin je vragen krijgt voorgelegd die wij de vorige vrijdagen hebben behandeld.

     - Certificering
     Deze opleiding wordt afgesloten met een toetsing en een internationaal erkend NLP Practitioner certificaat.
     Ik doe dat aan de hand van praktijkvragen (dus de toepassing van de kennis in een praktijkopdracht). Daarbij ontvang je geen voor de antwoorden maar ontvang je feedback van mij. Hierdoor zie ik een optimale integratie van de theorie in de praktijk.
     Op de examendag vindt alleen een praktijk gesprek plaats en ook daar gaat het om de integratie van de gespreksvaardigheid en krijgen de studenten feedback.
     Daar beoordeel ik de praktijk op voldoende of nog niet voldoende. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar wat de studenten gedurende de praktijkdagen hebben laten zien zodat de beoordeling niet alleen van dat moment afhangt.
     Degenen die te weinig geoefend hebben en waarbij we twijfels hebben weten dit al geruime tijd vóór het examen. Het examen zien we dan ook eigenlijk als een laatste afsluitende feedback voor de NLP practitioner.

     Kosten en data NLP Practitioner opleiding

     10 vrijdagen en 6 zaterdagen = Practitioner in 16 dagen;

     - Kosten € 3.195,00 inclusief uitgebreide lunch, (luxe) koffie, thee en water.

     Mensen die de NLP Basis al bij mij hebben gedaan hebben 2 opties.

     Optie 1.  Vanaf de start van de NLP Practitioner (herhaling van de NLP Basis elementen). 
     - Kosten €  2.995,00.

     Optie 2.  Instromen vanaf dag 3 van de NLP Practitioner op vrijdag 20 september 2024.
      - Kosten € 2.850,00.

     - BTW Onderwijsvrijstelling

     PL NLP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP opleidingen. (www.crkbo.nl)

     - Data
     Practitioner 2024 / 2025
     De opleiding is zo opgebouwd dat de theoriedagen opgevolgd worden door een praktijkdag.

     De lesdagen zijn van 09.30 uur - 17.30 uur

     zaterdag 22 juni 2024
     zaterdag 29 juni 2024
     vrijdag en zaterdag 20 + 21 september 2024
     vrijdag 18 oktober 2024
     vrijdag 15 november 2024
     vrijdag en zaterdag 06 + 07 december 2024
     vrijdag 10 januari 2025
     vrijdag 31 januari 2025
     vrijdag en zaterdag 14 + 15 februari 2025
     vrijdag 21 maart 2025
     vrijdag en zaterdag 11 + 12 april 2025
     vrijdag 16 mei 2025


      De inhoud van de Master Practitioner Opleiding

      Bij ons de Master volgen betekent dus dat je de verdieping voelt van het samengaan van NLP en Persoonlijke Groei. De effecten worden waarneembaar omdat je beter in staat bent om ook onder druk en bij stress in je kracht te blijven en vanuit je hart te blijven communiceren.
      Je blijft flexibel en creatief in moeilijke situaties, omdat je in staat bent om te communiceren en coachen vanuit jouw eigen Missie en Visie op jezelf, gedrag van anderen en de wereld waarin we leven.

      • Je gaat een expert modelleren. Dat betekent dat je van een door jou gekozen expert leert hoe hij of zij in staat is om die expert te zijn en je kunt deze techniek daarna ook overdragen op anderen. Je bent leerling, wordt zelf een master en uiteindelijk draag jij de techniek over op je medecursisten.
      • Je leert werken met en communiceren vanuit verschillende Neurologische Niveaus. Hierdoor heb je meer rapport, kom je sneller tot de kern en word je bewust van je missie en visie.
      • Je herkent en ervaart de kracht van waarden en normen en leert hoe je met inzet van waarden sneller gedragsverandering kunt krijgen.
      • Je ontdekt en leert werken met overtuigingen.
      • Je gaat op een luchtige en krachtige manier Provocatieve technieken gebruiken. Je leert hoe je kunt uitdagen, prikkelen en confronteren met behoud van respect voor de ander
      • Je leert gedragspatronen beter te herkennen, benoemen en doorbreken met behulp van Metaprogramma’s.
      • Je gaat op Masterniveau taalpatronen herkennen en deze gebruiken in je communicatie en daardoor wordt ook je taalvaardigheid en vermogen tot herkaderen groter en effectiever.
      • Je maakt grote stappen in je persoonlijke groei door de Masterverander-technieken op overtuigingsniveau, waardenniveau en identiteitsniveau:
       • - reïmprinting
       • - timeline therapy
       • - meta-spiegel
       • - hoefijzermodel
       • - criteria-spin
       • - kerntransformatie

      - Tijdsinvestering
      Naast de opleidingsdagen werk je onder begeleiding van een mentor in groepen om de vaardigheden verder te verbeteren en ook om alle vragen die je nog hebt te kunnen stellen. Reken op totaal ongeveer 200 uur studiebelasting, inclusief zelfstudie. Na elke zaterdag ontvang je per mail een tussentijdse theoretische toets waarin je vragen krijgt voorgelegd die wij de vorige vrijdagen hebben behandeld.

      - Certificering
      Deze opleiding wordt afgesloten met een toetsing en een internationaal erkend NLP Master Practitioner certificaat.
      Ik doe dat aan de hand van praktijkvragen (dus de toepassing van de kennis in een praktijkopdracht). Daarbij ontvang je geen voor de antwoorden maar ontvang je feedback van mij. Hierdoor zie ik een optimale integratie van de theorie in de praktijk.
      Op de examendag vindt alleen een praktijk gesprek plaats en ook daar gaat het om de integratie van de gespreksvaardigheid en krijgen de studenten feedback.
      Daar beoordeel ik de praktijk op voldoende of nog niet voldoende. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar wat de studenten gedurende de praktijkdagen hebben laten zien zodat de beoordeling niet alleen van dat moment afhangt.
      Degenen die te weinig geoefend hebben en waarbij we twijfels hebben weten dit al geruime tijd vóór het examen. Het examen zien we dan ook eigenlijk als een laatste afsluitende feedback voor de NLP practitioner.

      Kosten en data Master Practitioner opleiding

      12 Vrijdagen en 5 Zaterdagen = Master Practitioner in 17 dagen;

      - Kosten €  3.045,00, inclusief uitgebreide lunch, (luxe) koffie, thee en water.

      - BTW Onderwijsvrijstelling
      PL NLP Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en is daardoor niet BTW-plichtig voor de NLP opleidingen. (www.crkbo.nl)

      - Data: Master Practitioner 2023 / 2024

      1. Vrijdag      30 juni 2023
      2. Vrijdag      14 juli 2023
      3. Vrijdag      08 september 2023
      4. Zaterdag   23 september 2023
      5. Vrijdag      13 oktober 2023
      6. Vrijdag      10 november 2023
      7. Zaterdag   25 november 2023
      8. Vrijdag      08 december  2023
      9. Vrijdag      19 januari 2024
      10. Zaterdag   03 februari 2024
      11. Vrijdag      08 maart 2024
      12. Vrijdag      22 maart 2024
      13. Zaterdag   06 april 2024
      14. Vrijdag      10 mei 2024
      15. Zaterdag   25 mei 2024
      16. Vrijdag      14 juni 2024
      17. Vrijdag      28 juni 2024, 12 Vrijdagen + 5 Zaterdagen = 17 dagen

      De lesdagen zijn van 09.30 - 17.30 uur

      PL NLP Opleidingen is als instituut aangesloten bij de NVNLP. 

      https://www.nvnlp.nl 

      Teamcoaching voor HR professionals opleiding


      De wereld om ons heen is flink in beweging en ik las dat er de komende 10 jaar net zoveel veranderingen zullen plaatsvinden als in de afgelopen 40 jaar! We hebben en krijgen nog meer te maken met allerlei veranderingen op individueel, team, organisatie en maatschappelijk niveau. Het leiderschap is enorm aan het veranderen met uitgewerkte modellen rondom wendbaarheid, agile werken, duurzaam leiderschap etc. In veel veranderingen zit een aspect wat ook in deze opleiding tot teamcoach belangrijk is; het meer en meer nemen van de eigen regie en het optimaal gebruik maken van de kwaliteiten en expertise in teams en samenwerkingsverbanden.

      T ogether

      E verybody

      A chieves

      M ore
      Is een afkorting die daarom wel toepasselijk is.

      Voor wie?

      Deze opleiding is geschikt voor; teamleiders, managers, adviseurs, organisatiecoaches, kwaliteitscoaches, teamcoaches maar ook voor werkbegeleiders, bestuurders, projectmanagers, docenten, leerkrachten, mentoren en trainers / opleiders. Deze opleiding is dus bedoeld voor iedereen die leiding geeft aan teams of groepen vanuit een taak of rol of teams begeleidt naar beter afstemmen en samenwerken.
      Maximaal 12 deelnemers, de opleiding gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

      Wat is de visie?

      • De situatie waarin teams werken verandert voortdurend. Snel kunnen reageren wordt steeds belangrijker. Een flexibele attitude en open staan om continu te willen leren en verbeteren is een voorwaarde om wendbaar en toekomstgericht te kunnen zijn. De vraag hoe je teams voorbereidt op de ontwikkelingen, draagvlak creëert voor veranderingen en maximaal invloed kan hebben in de organisatie, worden in deze opleiding beantwoord.
      • Teams hebben altijd een context. Dat wil zeggen er zijn kaders waarbinnen teams moeten acteren en er zijn doelen waar teams aan werken vanuit hun eigen expertise en kwaliteiten. Kaders zijn dus belangrijk want die geven de grenzen aan op het vlak van Performance, Engagement en Business.  
      • Communicatie en gedrag zijn cruciaal; het is immers de toon die de muziek maakt! Mensen zijn allemaal anders en iedereen heeft een eigen perspectief op situaties en dat maakt het niet gemakkelijker. Het beste uit al die   individuen halen om zodoende als team maximaal te presteren geeft aan dat we werken op basis van gelijkwaardigheid als mens maar ook ongelijkwaardigheid in taak, rol en expertise.
      • Een groep mensen die samen een team vormen is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Het resultaat is sterk afhankelijk van de onderlinge dynamiek, zowel de zogenaamde bovenstroom als ook de onderstroom. Hoe kun je de gezamenlijke effectiviteit verbeteren en hoe kan je inspelen op die boven- en onderstroom, dat leer je in deze opleiding.

      De werkwijze

      • Praktijk en ervaringsgericht; in het kader van maximaal leren en ervaren werken we met een maximale groepsgrootte van 6 teamcoaches. Vanuit het gedachtengoed dat je niet alleen leert van kennis maar vooral door te doen, brengen de cursisten het geleerde meteen in de praktijk, krijgen zij opdrachten richting de eigen teams en zal daarnaast hierop systematisch worden gereflecteerd.
      • De deelnemers brengen eigen casussen mee in deze training. De opleiding is daarmee maximaal praktijkgericht en meteen toepasbaar in de praktijk van de deelnemers.
      • Voorafgaand aan de training vul je een intake-formulier in waarin je met behulp van een aantal vragen je casussen en je persoonlijke doelstellingen vaststelt. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training. De training vindt plaats in groepen van 6 en je wordt door een zeer ervaren teamcoach begeleid.
      • In deze opleiding werk je met een persoonlijk ontwikkeldocument, waarin je aandacht besteedt aan je persoonlijke leerdoelen en doelstellingen en de vertaling naar jezelf uitdagen in je werkpraktijk.
      • Inzetten op een optimaal leerklimaat; veiligheid is van belang voor en leidt tot bekrachtigende feedback en zo voor een optimaal leerklimaat waarin maximaal geleerd wordt. Fouten maken hoort bij een leerproces en dit vereist een open, respectvolle en professionele attitude van de deelnemers. De groepsgrootte van maximaal 6 geeft ruimte aan eenieder om vaardigheden te   oefenen en geeft de grootste kans op het creëren van een optimaal leerklimaat.
      • Voorbeeldgedrag; de trainer is de teamcoach van de teamcoaches en vertoont voorbeeldgedrag. Voorbeeldgedrag wordt ook verwacht van de teamcoaches richting hun teams. De trainer doet expliciet en impliciet alles wat er ook van de teamcoach verwacht mag worden.
      • In de opleiding wordt gebruik gemaakt van een teamscan. Deze scan kan de teamcoach ook daadwerkelijk inzetten in de eigen teams. De scan geeft een nulmeting en maakt het mogelijk om na verloop van tijd de ontwikkeling van het team te meten. Deze scan vormt een informatiebron voor teamcoach, team en de organisatie waar men gericht op kan sturen.

      PL stelt geen eisen aan je vooropleiding. HBO werk- en denkniveau is wenselijk.

      Het resultaat

      Met deze opleiding breng je je kwaliteiten als professional naar een hoger niveau:

      • Je herkent en beïnvloedt de groepsdynamiek in groepen.
      • Je kunt je werkwijze baseren op analyses en de fase waarin het team zich bevindt.
      • Je weet hoe je moet omgaan met de verschillende belangen. Belangen op individueel niveau, de teambelangen en dit alles in relatie tot de organisatiebelangen.
      • Je coacht teamleden om voor hun vak en expertise te gaan staan en zelf verantwoordelijkheid te nemen.
      • Je kunt teams coachen naar effectief samenwerken vanuit de verbeterdialoog (gericht op het bespreken van inhoud en verbeterthema’s).
      • Je leert kijken en handelen vanuit teamprocessen, groepsdynamica maar ook vanuit systemisch werken en psychologie.
      • Je hebt inzicht in je rol en verantwoordelijkheden als teamcoach.
      • Je bent in staat effectief interventies te doen op teamniveau en individueel niveau.
      • Je leert teams gezamenlijk eigenaarschap te ontwikkelen en de zelfsturing te verhogen.
      • Je coacht vanuit je eigen stijl en bent authentiek.

      De inhoud

      • De basisattitude van de teamcoach
      • De essenties van teamcoaching
      • Zelfanalyse; kwaliteiten en valkuilen van de teamcoach
      • Het Persoonlijk Ontwikkelingsplan
      • Missie en visie van de organisatie; het startkader van elk teamcoachproces 
      • Werken vanuit kaders; zelfsturing en eigen regie versus professioneel leiderschap
      • Het belang van een visie
      • Groepsdynamica en een korte introductie in systemisch denken
      • De 5 fasen naar resultaatgerichte teams. Waar begin je als teamcoach? Hoe begin je als teamcoach in een team? *
      • Een voorbeeld van een teameffectiviteitstraject
      • De teamscan als directe ingang
      • Perifere visie in groepen
      • Communicatie en de interactie met en binnen teams
      • Hoe omgaan met vragen en met weerstand
      • Feedback geven
      • Persoonlijke groei; de kwaliteiten en valkuilen van de teamleden
      • De psychologie van verandering
      • Eigen regie, taakverantwoordelijkheid en zelfsturing
      • De verbeterdialoog
      • De onderstroom en bovenstroom in teams
      • Complexe praktijkervaringen / casussen en leren van elkaar (inspireren en   oefenen)
      • De verdieping in werken met de verbeterdialoog: De Hexagoon principes.**
      • Hoe krijg je als team maximaal invloed in de organisatie?

      * De 5 fasen; de opleiding is voor een deel opgebouwd rondom een aantal principes waar ook teamcoach Patrick Lencioni van uitgaat. Paul Lenferink heeft de principes in 1999 uitgebreid naar:
      1. Het belang van veiligheid en vertrouwen.
      2. De dialoog en omgaan met conflicten of onvrede.
      3. Commitment en besluitvaardigheid.
      4. Verantwoordelijkheid nemen en elkaar aanspreken.
      5. Continu willen verbeteren en resultaatgerichtheid.
      6. 
      De teamcoach leert hoe hij fasen herkent en hoe hij de groep kan begeleiden naar een proces van continu leren en verbeteren.

      **Het hexagoonmodel is een eenvoudige coachmethodiek voor het benaderen van team en organisatie uitdagingen. Het model leert coaches en leidinggevenden om de juiste vragen te stellen zodat er enerzijds vooraf beter nagedacht wordt over het probleem achter het probleem alvorens men acties gaat uitrollen maar anderzijds men ook nadenkt over de implicaties van uit te zetten acties (hierdoor voorkom je dat initiatieven niet geborgd worden).

      Certificering

      De deelnemers krijgen een bewijs van deelname maar daarnaast bieden we de deelnemers de mogelijkheid om een Certificaat van ons instituut te behalen. De deelnemer zal dan een volledige praktijksessie moeten doen en het geleerde geïntegreerd in de praktijk moeten brengen. Indien de deelnemer voldoet aan de criteria wordt het certificaat uitgereikt inclusief feedback van de trainer en van de groepsleden.
      Deze waardevolle afronding heeft buitengewoon veel toegevoegde waarde omdat het aantoont dat de deelnemer het beroep teamcoach als professional te kunnen uitvoeren. 
      Na het succesvol afronden van de opleiding tot teamcoach ontvang je het Teamcoach certificaat van Paul Lenferink persoonlijk leiderschap, coaching en training.

      Data in 2023

      - 31 augustus 2023
      - 21 september 2023 
      - 26 oktober 2023
      - 16 november 2023

      Tijden: van 9.30 uur tot 17.00 uur.

      • Datum certificeringsdag 21 december 2023 
      • Tijd: van 9.30 uur tot 17.00 uur.

      Investering

      Opleidingsdagen: twee blokken van 2 dagen. In totaal 8 dagdelen.
      De studiebelasting: buiten de opleidingsdagen bedraagt de studiebelasting ongeveer 2 uur na elke opleidingsdag en 4 uur als voorbereiding op de toetsing.  Dit is exclusief de voorbereiding van de praktijkopdrachten omdat het voorbereiden van activiteiten en plannen behoren tot de standaardpraktijk / uitvoering van een teamcoach.

      Kosten:1.595,000, inclusief lunch, koffie / thee en water.


      Paul Lenferink NLP-opleidingen zijn vrijgesteld van BTW. Om hier gebruik van te kunnen maken worden de opleidingen ook als zodanig gecertificeerd.
      PLNLP-teamcoach

      Kosten certificering:395,00

      De deelnemers krijgen een hand-out en inbegrepen is de volgende literatuur:
      - De NLP-coach als inspirator
      - Hexagoontransformatiemethodiek
      Beide boeken zijn geschreven door de trainer Paul Lenferink.

      Wat gaat een PL NLP-opleiding bij Paul jou opleveren?

      Je wordt bewust van onbewust gedrag en op basis van communicatie vanuit je hart leer je hoe je vanuit vrijheid, gelijkwaardigheid, liefde, samenwerken, verbinding, ontwikkeling, respect, creativiteit, speelsheid, en rechtvaardigheid te gaan staan voor jezelf en te communiceren met anderen. Lees meer...  

      prijs € 28,95

      De NLP coach als inspirator

      Inclusief BTW en verzendkosten

      Agenda

      Neem een kijkje tussen onze ingeplande workshops

      Opleiding Teamcoaching voor HR professionals
      Start: donderdag 31 augustus 2023

      Teamcoaching voor HR professionals  
      Start op donderdag 31 augustus 2023. Deze is vol. 
      Er volgen z.s.m. nieuwe data voor Teamcoaching en HR Professionals. 

      Lees meer Inschrijven
      NLP Basis
      Start: donderdag 16 mei 2024

      Op donderdag 16 mei 2024 start de 2-daagse NLP Basis.

      Lees meer Inschrijven
      NLP Practitioner opleiding
      Start: zaterdag 22 juni 2024

      Op zaterdag 22 juni 2024 begint onze NLP Practitioner. 

      Lees meer Inschrijven