HOW THE BODY CAN HEAL THE MIND. NIEUW ... EEN KINESTHETISCHE INTAKE ALS BASIS.

KI.2.B. Adem en transformatie retreat


De KI.2.B. week

How the body can heal the mind!

How the body can heal the mind is een verrassend en nieuw uitgangspunt voor de intake die Paul ontwikkeld heeft. De basis van die kinesthetische intake is gelegen in communiceren met jouw lichaam. Het lichaam heeft ALLE antwoorden in zich. 
We 
willen van pijn en emoties af. Maar wat is de boodschap van je lichaam? Emoties zijn namelijk geen gevolg van negatieve gedachten. Negatieve gedachten blokkeren de stroom van levensenergie en dat leidt tot allerlei chemische processen in ons lichaam. Het lichaam communiceert op deze wijze en heeft een liefdevolle boodschap, ons ego heeft geleerd deze reacties van het lichaam te benoemen als emoties en heeft conclusies getrokken waardoor dat dit komt. 
In deze week herstellen we de communicatie met je lichaam en laat het angstige en negatieve ego de regie los.
Door dit uitzonderlijke concept leidt deelname tot daadwerkelijke heling en transformatie.

Het is: De sleutel (KI) naar (2 -lees to-) “gewoon jezelf zijn” (B).


Klik hier voor het programma

Klik hier voor de praktische informatie, kosten en data

Inleiding

In het verleden heb ik met heel veel inspiratie en plezier vele Balance Breathing ademseminarweken gegeven. De jaarlijkse weken in mei en oktober op Ibiza waren geweldig en zijn nog steeds een dankbare herinnering. Dankbaar voor wat de week telkens weer voor de deelnemers betekende.  

In de afgelopen jaren heb ik mijn kwaliteiten als coach, trainer en docent doorontwikkeld en naar buiten gebracht. Ik heb veel gewerkt in het onderwijs, de medische wereld en in de ouderenzorg. Met name door de systemen en het volledig doorschieten van beleidsbepalers in het Brein (controle en Ego) is het verlangen naar het geven van retreats groter en groter geworden.

Ook Manon, mijn partner in alles, bleek dat verlangen te hebben. Samen hebben we vele inspirerende gesprekken gehad over wat we mensen in hun ontwikkeling konden bieden. Manon heeft naast BB en NLP vele andere kwaliteiten zoals het werken met kristallen- DNA en Chakra klankschalen, Solfeggio klankschalen en muziekinstrumenten zoals de djembé en de tankdrum, maar ook heeft ze met haar Lichttaal en vooral ook Quantum Hypnose een enorme toegevoegde waarde. Zelf heb ik me enorm verdiept in de ademhaling, BB doorontwikkeld en heb een geweldige ontdekking gedaan; een kinesthetische intake. 


Dit alles heeft geleid tot de KI.2.B. week

KI. staat voor de door mij ontwikkelde Kinesthetische Intake, en het staat ook vrij vertaald voor energie.

2. Het getal 2 staat voor Manon en Paul, maar ook voor 2 hoofdmethodieken die op het menu staan; de Kinesthetische Intake en Breathing.

B. Naast Balance Breathing (heling van emoties en negatieve overtuigingen) maken we ook gebruik van andere ademtechnieken.

Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor de KI.2.B. week?
Wij zijn Lichtwerkers die mensen helpen bij het terugvinden van de optimale balans tussen het aanwezige Spirituele Bewustzijn, jouw Originele Zelf en je Brein, oftewel jouw Persoonlijke Zelf.
Indien jij dit uitgangspunt begrijpt en voelt is dit seminar de sleutel naar wie jij echt bent. Deze week gaat veel en veel verder dan wat vele programma’s je bieden. Het gaat voorbij aan allerlei rituelen, delen van ervaringen, de beloofde bewustzijnsverandering met cacao of paddenstoelen, verder dan allerlei ceremonies en rituelen, yoga en andere ademhalingscirkels etc.
Waarom biedt deze week meer? Omdat het er namelijk om gaat om niet de kracht buiten jezelf te zoeken maar te leren de kracht in jezelf te vinden. En die levenskracht toe te passen in dit aardse leven. Voor mensen die op dat level zitten is dit aanbod geweldig mooi maar wij willen daar naartoe waar het echt om gaat! De frequentie van jouw blauwdruk! De frequentie van liefde en die weten vast te houden in de 3- en 4 dimensionele wereld waarin we leven.


Voor wie is deze week met name bedoeld?
Doorzie jij de waanzin van hoe wij leven?
Doorzie jij de lage frequentie realiteit die men in stand wil houden?
Doorzie jij de manipulatie door middel van de zintuigen?
Doorzie jij dat je veel meer bent dan wat je denkt, emotioneel ervaart en als automatisme doet?
Voel jij dat je vrij wilt zijn?
Dat je eindelijk jezelf wilt zijn en ook blijven?
Wil jij investeren in wie jij echt bent?
Wil jij leven vanuit je hart?


Deze retreat zal jouw leven blijvend veranderen!
Want, na deze week:

 • Is je Missie helder.
 • Weet je wie je echt bent en wat je hier op aarde komt doen!
 • Ben je in staat de regie van je leven in je eigen handen te nemen!
 • Ben je in staat om bij jezelf te blijven want je doorziet, je doorleeft en je leeft door vanuit en met een hoge trillingsfrequentie.
 • Besef je de kracht van energie en weet je deze om te zetten naar liefdevol en krachtig gedrag.
 • Kun je met je lichaam en je hart communiceren! Want je weet dat de antwoorden in jezelf zitten.


De visie van de facilitators Manon en Paul
De inleiding is belangrijk omdat je vanuit ons perspectief beseft dat werkelijk terugkeren naar wie jij echt bent maatwerk is, en dus persoonlijke aandacht vraagt. Alleen maar werken vanuit een groepsaanbod kan niet leiden tot werkelijke transformatie en gedragsverandering omdat jij volstrekt uniek bent! Jij hebt in je lichaam allerlei ervaringen verwerkt en opgeslagen zoals niemand anders dat heeft, jij hebt unieke patronen in denken, voelen en doen die niet doorbroken kunnen worden met inzicht, en allerlei dingen buiten jezelf.
Het doorbreken van Gedragspatronen vraagt, naast het vermogen om de illusie van het denken te doorzien en de lichamelijke reacties te doorvoelen, een nieuwe strategie in denken, voelen en doen.
Jij bent Spiritueel Bewustzijn en bent hier op aarde om jouw leven te leven. Dat betekent ons inziens leven vanuit je hart, vanuit je Originele Zelf.
Vrij. Onbevangen. Experimenterend. Liefdevol en vanuit Plezier.

Iedereen op aarde heeft te maken met aardse, fysieke ervaringen waar het lichaam vanuit het biologische aspect op reageert. Het lichaam reageert op liefde totaal anders dan op niet -liefde.
Indien het brein, ons ego of persoonlijke zelf op basis hiervan conclusies trekt op het niveau van bestaansrecht of identiteit, raken we meer en meer af van wie we daadwerkelijk zijn.


We bieden maatwerk in groepsverband! Wat bedoelen we hiermee?

Op dag 1.
Veiligheid en persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk, daarom is er naast de ontmoeting met elkaar ook een persoonlijke intake. Daarin worden met de KI.2.B facilitator de gedragspatronen, belemmerende emoties en doelen voor de week vastgesteld. Dit doen wij door middel van een kinesthetische intake.

Op de laatste dag, dag 5.
Je krijgt een uitgebreid individueel gesprek ter afronding. In de week krijg je heel veel inzichten en voel je je sterk, krachtig en liefdevol. Na de week begint echter het “aardse” leven weer en wij vinden het van belang om je te helpen de verandering vast te houden. De KI.2.B facilitator helpt jou daarom bij het maken van een nieuwe strategie om jouw gewenste situatie te kunnen behalen. Naast een strategie krijg je concrete oefeningen aangereikt om het proces thuis te continueren en te borgen. 

De drie dagen ertussen in zijn gericht op de meest wezenlijke thema’s die er zijn:

 • De kracht van gedachten!
 • Wat is jouw Missie?  
 • Wie ben je echt?
 • Het verankeren van je Spiritueel bewustzijn.
 • Vrede met het verleden, trauma heling.
 • Vergeven van anderen en jezelf.
 • De kracht van acceptatie van wat er gebeurt.
 • Omgaan met stresssituaties.
 • Heling en vrijmaken van het Originele zelf. Houden van jezelf.
 • Spiritueel bewustzijn verankeren met behulp van de Pijnappelklier.

In het werken met de ademhaling zit lichaamswerk, energetisch werken en het werken met chakra’s en auraheling.


Er zijn dagelijks voorafgaand, tijdens of na de ademhalingssessies, ondersteunende sessies gericht op het verhogen van je frequentie (DNA, HART, ETC.) Dit gebeurt met gerichte meditaties, de frequentie van de kristallen en solfeggio klankschalen, de djembé en de tankdrum.

- De kosten voor de retreat bedragen € 895,00 voor Nederland
Dat is exclusief overnachten, ontbijt, lunch, diner en de reiskosten.

Data: in Nederland, locatie Einighausen: donderdag 06 juni 2024 t/m maandag 10 juni 2024. Deze is volgeboekt, volgende data volgen. 
Data: in Spanje, Caudete (45 minuten vanaf Alicante en 1 uur vanaf Valencia) donderdag 05 september 2024 t/m maandag 09 september 2024.

- De kosten voor de retreat bedragen € 1.245,00.

Wat krijg je hiervoor?
4 Overnachtingen in een leuke B&B of hotel op 5 minuten afstand van ons huis, waar de retreat plaatsvindt.
Je krijgt 4 keer ontbijt behorende natuurlijk bij de B&B, maar op zondagochtend wordt het ontbijt aangeboden in ons huis.
Je ontvangt 3x een lichte lunch (op de 2e, 3e en 4e dag).
Op zondagavond, de slotavond, is de gezamenlijke afsluiting bij ons thuis. Je krijgt een geheel verzorgde avond met een diner, opgeluisterd door live muziek van 2 top muzikanten. 

Op de 1e dag ontvang je een journal met pen om jouw inzichten en notities te kunnen opschrijven.

LET OP, je moet zelf zorgdragen voor het diner op de overige dagen. Deze retreat is natuurlijk ook zonder reiskosten. Let erop dat je vanuit het vliegveld zelf vervoer moet regelen.

In verband met de organisatiekosten vragen wij een aanbetaling bij inschrijving ad € 300,00. Na betaling van de € 300,00 ontvang je de bevestiging van jouw inschrijving.

Een week voor aanvang ontvang je de de mail met alle praktische informatie.

Maximaal 8 deelnemers. 

Klik hier voor foto's Nederland

Klik hier voor foto's Spanje
Het programma

Dag 1

Individuele gesprekken / intake.
Na de intake krijg je een paar opdrachten.


Dag 2

Ochtendsessie; bewustwording en verankeren van je missie vanuit Spiritueel bewustzijn / Hoger bewustzijn.
Middagsessie: identiteit. Het oproepen, helen en verankeren van je originele zelf. Leven vanuit je hart.


Dag 3

Ochtendsessie: het verankeren van de verbinding tussen je Spirituele zelf, je Originele zelf en je Persoonlijke zelf.

Thema’s:
Vrede met het verleden
Vergeven
Acceptatie

Middagsessie: het doorzien van de illusies. Verdieping op acceptatie en de weg van 3D bewustzijn naar 5D bewustzijn.


Dag 4

Ochtend: de bedoeling van dit leven! De originele blauwdruk weer activeren.
Middag: de creator zijn van je eigen leven. De verbinding met jouw pijnappelklier en derde oog herstellen.


Dag 5

Terug naar de aardse wereld met een nieuwe strategie.
De afronding van de week d.m.v. een individueel gesprek met feedback en ondersteunende opdrachten.Tijdens de retreat kan je gebruikmaken van ons zwembad. Wij wonen in een mooi natuurgebied, ideaal om te wandelen e/o te fietsen.